Dačić: Netačne tvrdnje da Zagreb nije bio obavešten o kršenju Bečke konvecije hrvatskog diplomate

Ministar Ivica Dačić kaže da nisu tačne tvrdnje Zagreba da nije bio obavešten o dokazima koje je Srbija prikupila o radnjama kojim je hrvatski diplomata Hrvoje Šnajder prekršio Bečku konvenciju.
"Da ne bude dileme pošto se čuje da nisu bili informisani. Na vreme su bili informisani i pokazani su im dokazi. To su dokumentovana saznanja, dokazane tvrdnje i činjenice o kojima je hrvatska strana upoznata pre određenog vremena i kako je to za očekivati, trebalo je da sami preduzmu određene korake, ali nisu", izjavio je Dačić.
Dodao je da u slučaju srpskog konzula Petra Novakovića, kog je kao odgovor proterala hrvatska strana, nema nikakvih dokaza da je prekršio konvenciju i ponovio da je u pitanju recipročna mera Zagreba.
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pre tri dana proglasilo je hrvatskog diplomatu Hrvoja Šnajdera personom non grata, zbog, kako je navedeno, "grubog izlaska iz diplomatskih normi i kršenja Bečke konvencije", koja reguliše diplomatske odnose.
 
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske proglasilo je u utorak personom non grata savetnika u Ambasadi Srbije u Zagrebu Petra Novakovića.
  • Kremšnita

    24.11.2023 07:27
    12000 srpskih špijuna
    Lukav je Dačić- ovog leta je > 12000 gradjana Srbije dobilo radnu dozvolu u Hrvatskoj. Da li je to 12000 srpskih špijuna?
  • xqt

    24.11.2023 07:14
    Malo kažu, mnogo lažu
    Sve što vlast saopšti treba prihvatiti sa grumenom soli, veeeeelikim grumenom.
  • Stojko

    23.11.2023 23:46
    Šta čekamo? Daj balvane, daj revoluciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija