Prvanović: Skandalozno neprimereno gostovanje Vučića, zloupotrebljava funkciju i krši zakon

Član Nadzornog odbora za izbornu kampanju Slobodan Prvanović pozvao je članove tog odbora da "hitno i oštro reaguju" na gostovanje predsednika Aleksandra Vučića na televiziji Pink.
On je u tekstu članovima tog tela naveo da je Vučićevo gostovanje "ništa drugo nego neprihvatljiva zloupotreba položaja, odnosno funkcionerska kampanja".
 
Sinoćnji nastup Vučića ocenio je kao "skandalozno neprimeren", te podsetio da je ovo peti put da od Nadzornog odbora traži da, kako je naveo, osudi zloupotrebu položaja i kršenje zakona.
"Vučić je eksplicitno naveo da učestvuje u izbornoj kampanji, podržavajući jednu izbornu listu, čime je razvejao sve sumnje da se bavi ogoljenom političkom agitacijom sa mesta predsednika Republike", kazao je Prvanović.
 
Prema njegovim rečima, predsednik se, u svojoj političkoj kampanji, bavio pitanjima koja nemaju nikakve veze sa ovlašćenjima predsednika Republike.
Šta je rekao Vučić u svom gostovanju?
 
Predsednik Srbije i član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će on snositi posledice eventualnog poraza SNS na izborima i najavio mogućnost predsedničkih izbora u slučaju poraza naprednjaka na izborima 17. decembra.
 
"Ako opozicija pobedi na izborima u Srbiji i Beogradu čestitaćemo iste večeri i iste večeri ću da najavim trenutak, u januaru, ferbruru ili martu, kada ću podneti ostavku da bismo imali dovoljno vremena da imamo predsedničke izbore u maju ili u spetrembu ili kad već opozicija to hoće", izjavio je Vučić.
 
"Ja ću snositi konsekvence poraza stranke i ako vladu budu činili (Dragan) Đilas, (Radomir) Lazović, (Marinika) Tepić i drugi, ako narod bude želeo njih - izvinio bih se narodu i rekao: Izvinite, došli su neki drugi ljudi i imaćete predsedničke izbore", rekao je Vučić u emisiji Hit tvit na Pinku.
On je rekao da u izbornoj kampnaji učestvuje i ulaže mnogo energije, i da je svim srcem uz listu "Srbija ne sme da stane" jer je  to "važno za građane".
 
"Učestvujem jer je izuzetno važno za Srbiju, ne za mene, moj mandat traje još četiri godine. Svim srcem sam uz listu 'Srbija ne sme da stane'", rekao je Vučić.
 
Takođe, Vučić je najavio da će u narednih desetak dana srednjoškolcima biti podeljeno po 10.000 dinara, a da će onim studentima koji su se prijavili za studentske kartice biti uplaćeno 1.000 dinara.

Komentari 37

  • Fića

    27.11.2023 16:20
    "Zloupotrebe..."
    Počnimo, na vreme, da se brinemo za ovog hrabrog čoveka.
    Posebno znajući sa kakvim "fundamentom" se ima posla...!
  • Gussar

    27.11.2023 15:16
    Gostovanje na pink tv
    Naravno tu nema dojave o postavljenim expl.nspravama...
    Ajd malo uključite mozak ko onda vrši te dojave po školama,sudovima i sl...
  • pape

    27.11.2023 14:45
    @JKP LIK
    Auuu, bate, trolaš, ne gasiš se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija