Đacima iz okolnih sela ukinut prevoz do škole u Bujanovcu

Više od 60 učenika iz bujanovačkih i vranjskih sela, koji pohađaju Srednju školu "Sveti Sava" u Bujanovcu, od početka školske godine nemaju prevoz do škole, jer je lokalni autoprevoznik ukinuo linije.
Đacima iz okolnih sela ukinut prevoz do škole u Bujanovcu
Foto: Pixabay
Kako piše portal Bujanovačke, roditelji zahtevaju od škole, Opštine Bujanovac i Koordinacionog tela da pod hitno pronađu rešenje ili će u suprotnom biti primorani da iz bezbednosnih razloga ne šalju decu u školu.
 
"Naša deca, učenici Stručne škole ‘Sveti Sava’, od početka rekonstukcija škole imaju problem s dolaskom u školu i povratkom kući. Problem kulminira kada je ‘Kavim Jednistvo’ iz Vranja ukinulo linijski prevoz na teritoriji opštine Bujanovac pravdajući svoj potez neisplativim ulaganjem", naveli su roditelji.
Dodaje se da učenicima iz sela Klenike, Krševica, Drežnica, Spancevac, Davidovac, Neradovac, Ristovac, Sveta Petka, Klinovac, Baraljevac, Košarno Ljiljance, Žbevac, Žuželjica, Lopardince, Vrtogoš školovanje postaje nemoguće.
"Dolazak u školu i odlazak iz škole kući postaje ‘podvig’ koji je ravan školovanju njihovih predaka. Ko se kako snađe, ko najbrže hoda, ko ume da vozi i ima biciklu, ko ume da ’stopira’, ko ima komšiju koji baš tada hoće da ga poveze ili majku koja ga prati pešaka do polovine puta. A onda ga iz daljine gleda strahujući da mu se na putu do škole neće ništa loše desiti", saopštili su roditelji.
 
Istakli su da će kao poslednji korak preduzeti da deca ne dolaze na nastavu.
 
"Ugrozićemo njihovo obrazovanje, instituciju koju pohađaju, nastavni proces. Ali ovo moramo, kako bi zaštiti bezbednost dece", upozorili su roditelji.
  • Nina

    27.11.2023 16:49
    Nije kriv AV
    Djaka pesaka i problema sa prevozom ima od 19...
    Stvar je u regionalnoj politici koja ne valja od smog pocetka...ni sada...
    Sve Bg.Novi Sad,Kragujevac Nis i mozda jos po neki grad...
    A propali su i gradovi...
    Dok su politicari asfaltirali puteve do svojih vikendica i uvodili kanalizacije ko zna gde sela i gradovi su nam propadali i opusteli a mladi zbrisali...
    Svi zelimo bolji zivot i to je ok...
    Kako resiti takve probleme ,e to je druga priča a do nas je..
  • Курта

    27.11.2023 16:05
    Крив је АВ……….

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija