RIK odbio izbornu listu Pavla Bihalija, nema ga ni u biračkom spisku

Republička izborna komisija jednoglasno je danas donela odluku kojom se odbija proglašenje liste Ruski manjinski savez - Pavle Bihali Gavrin - Hristos Aleksopulos.
Ovu listu čine Srpsko-ruska partija Vukovi i Srpsko-grčki pokret.
"Pavle Bihali Gavrin nema izborno pravo, jer nije upisan u birački spisak", navodi se u dopisu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
RIK je odbio da proglasi manjinsku listu "Ruski manjinski savez - Pavle Bihali Gavrin - Dr Hristot Aleksopulos - Srpsko-ruska partija Vukovi - Srpsko-grčki pokret", jer je od neophodnih 5.000 potpisa, imala 1.319 pravno valjanih.
 
Član RIK-a Srđan Zoraja kazao je da su većinu tih potpisa overile Opštinska uprava u Vranju i Gradska opština Novi Beograd, a da je, nakon što ih je RIK kontaktirao, utvrđeno da se Opštinskoj upravi u Vranju nije obratio niko sa te izborne liste, dok je Gradska opština Novi Beograd potvrdila da je overila 313 izjava birača.
 
Utvrđeno je i da Pavle Bihali Gavrin, drugi na toj izbornoj listi, nije bio upisan u birački spisak za glasanje u Srbiji i da je i to jedan od razloga što je lista odbijena.
  • Država

    29.11.2023 07:58
    @Pantelija
    Poštovani Pantelija, u Srbiji svako ko je punoletan može da glasa. Zatvorenici takođe imaju pravo glasa. Ne mogu da glasaju oni koji nisu srpski državljani i zato nisu upisani u birački spisak.
  • Realista

    28.11.2023 15:52
    Gavrin?
    ... onaj momenat kad shvate da si toliko lud da ni vučiću ne trebaš...
  • Пантелија

    28.11.2023 14:31
    А шта има градска општина Београд да му оверава , колико су они меродавни, није у бирачком списку али је зато на бирачком списку,ако нема права да гласа има права да буде биран ,Рик нека се едукује око устава Србије ,многи су из Хага били у бирачком списку а лежали у бувари

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.