Uskoro konkursi za 2.672 radna mesta u osnovnim i srednjim školama

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da je Vlada Srbije usvojila Zaključak o sedmoj fazi zapošljavanja u prosveti.
Uskoro konkursi za 2.672 radna mesta u osnovnim i srednjim školama
Foto: Pixabay
"Vlada Srbije je usvojila Zaključak o sedmoj fazi zapošljavanja te će osnovne i srednje škole u Srbiji u narednom periodu raspisati javne konkurse za 2.672 radna mesta u prosveti.
Ovo se odnosi i na angažovane zaključno sa 31. decembrom 2020. godine, a koji imaju normu od 50 do 100 odsto", navela je Đukić Dejanović.
Od januara 2020. godine kroz šest faza zapošljavanja u školama je na neodređeno zaposleno više od 17.000 ljudi.
  • Neo NSovac

    30.11.2023 17:32
    Pre svega
    Kurs samoodbrane od fizickog napada i hladnog oruzja a nakon toga spremnost u slucaju otvaranja vatre iz vatrenog oruzija.

    Pa onda psiho test i ostale “neophodne stvari” … ako uopste neko bude konkurisao koliko ste srozali prosvetu?!
  • Pele

    30.11.2023 14:13
    Hu
    Kasno ste se setili nece niko vise da radi u prosveti. Pazi, pred izbore raspsuju konkurs, a ljudi vec rade pa gde su dosad bili ovi iz ministarstva. Organizovali seminare i mlatili pare, a zanemarili nastavu. Prosvetni radnici su protiv SNS i nece za njih glasati. Nema profesora: matematike ,fizike, nemackog jezika, engleskog jezika, informatike, strucnih predmeta:masinstva, elektrotehnike,gradjevine, arhitekture itd. Cao prosveto.
  • Bojim

    30.11.2023 11:59
    Se
    Neće hteti niko. Ni zamene ne možeš naći. Zaposliće "prekvalifikovane" i one sa kupljenim diplomama, jer taki su najposlušniji! A nema veze što ne umeju da rade. Tate i mame će platiti časove privatno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.