Dačić: Marko Milošević sigurno ulazi u parlament

Marko Milošević je treći na našoj listi, tako da Milošević sigurno ulazi u parlament, poručio je Ivica Dačić sa predizbornog skupa u Zaječaru.
Dačić: Marko Milošević sigurno ulazi u parlament
Foto: 021.rs
Kako prenosi Danas, predsednik Socijalističke partije Srbije na početku izlaganja izvinio se prisutnima pošto misli da su već svi umorni od izbora.
 
"Mi nismo bili za izbore, ali kada su raspisani - mora se izaći. Morate izaći na utakmicu i truditi se da date što više golova. Vidim ovde neke starije ljude, dok sam još bio mladi socijalista. Oni su dokaz da sve što smo tada govorili - mislim da možemo da govorimo i sada", istakao je Dačić.
Prema njegovim rečima, problemi sa kojima se naše društvo suočava, su višedecenijski, a neki i viševekovni.
 
"Ti problem su godinama kamen spoticanja kod nas i u regionu. Zato je 5. oktobra bila laž, da će svi problem nestati samo ako Slobodan Milošević i SPS odu sa vlasti", kazao je on.
Dodaje da oni svoju politiku nisu promenili, pošto se temelji na dva principa - socijalizam i patriotizam.
 
"Socijalizam, eto danas je 29. novembar. Dobio sam više čestitka nego kada je bio praznik. Ljudi su zaljubljeni u te vrednosti iz tog vremena. Te vrednosti su da je bilo mnogo zaposlenih, da je bilo fabrika, da se lako dolazilo do posla, stambeno pitanje, besplatno školstvo i zdravstvo, a kriminala nije bilo. To je bila najveća sramota", objašnjava Dačić i naglašava: "Bilo je sramota da se ne ide u vojsku, a zamislite tek da je neko iz porodice kriminalac".
 
On kaže da je to vreme bilo potpuno drugačije od današnjeg.
 
"Posle 5. oktobra u naletu liberalnog kapitalizma, vrednosti su se promenile. Preduzeća su rasprodata, fabrike zatvorene, radnici su dobili otkaze, a penzionerima promenjena formula za davanje penzije, uvedene su školarine, a zdravstvena zaštita nije jeftina", kaže Dačić.
 
Predsednik SPS-a kaže da se oni zalažu baš za sve suprotno od toga.
On kaže da je drugi njihov princip - patriotizam.
 
"Sve ćemo uložiti u zaštitu državnih interesa. To nije lako, zato što postoje kontinuirani pritisci. Gospodin Šainović može da potvrdi da pritisci traju od devedesetih godina. Ceo naš pokret sa Miloševićem je nastao zbog teškog stanja srpskog naroda u bivšoj Jugoslaviji", ističe predsednik SPS-a.
 
Ističe da je njihov cilj da sa Srpskom naprednom strankom imaju većinu na parlamentarnim izborima.
 
"Ne mogu se praviti koalicije sa lažnim levičarima, i lažnim patriotama, mi smo dva različita sveta. Treba znati da sve sada koje imamo na političkoj sceni, imali smo i 5. oktobra. Opozicija se drugačije zove, ali to je DOS. Shvatite da 17. decembra nisu samo izbori, već je to nastavak izbora 24. septembra 2000. godine. Taj 5. oktobar je naneo velika zla Srbiji. Izručili su Miloševića, Šainović je u Hagu proveo silne godine, ali nije izdao zemlju i narod. Marko Milošević je treći na našoj listi, tako da Milošević sigurno ulazi u parlament", poručio je Dačić.
  • Gabi

    04.12.2023 11:37
    Zar nećete mlade i nove likove u politici?
  • Vasa Podlacki

    01.12.2023 22:40
    Krivi smo mi
    Tesko nama! Mirise li to zima na devedesete!?
  • Mbm

    01.12.2023 12:29
    Treba mu plata, pa je zato treci, i nista se na bolje neće promeniti. Nije pitanje liberalnog kapitalizma, vec je pitanje bsnkrota i bede, nazalost i besposlice koja narasta, i koju ni Dacic nibistsli nisu NI SPRECILI niti sanirali, niti ih zanima narod, vec novac, koga za ostale ljude i SVE, nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.