Kristofer Hil: Svaki napor da me neko regrutuje u kampanji biće neuspešan

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil kaže da će biti neuspešni svi pokušaji da ga neko regrutuje u ovoj izbornoj kampanji, navodeći da je na građanima Srbije da odlučuju na izborima 17. decembra.
Na pitanje o tome što je postao tema pojedinih stranaka u kampanji, Hil je naglasio da on ostaje van kampanje i da što se njega tiče glasa na Floridi.
 
"Svaki napor da me neko regrutuje u kampanji biće neuspešan i to je 100 odsto na građanima Srbije da odlučuju", rekao je Hil.
Hil je, govoreći o očekivanjima za narednu godinu, izneo nadu da će zemlje kandidati za članstvo u EU, pre svega Srbija, ozbiljno razmotriti Ekonomski plan za rast koji je predstavila Evropska komisija.
 
"To je ozbiljan izazov i za EU", ocenio je on.
Hil je, govoreći o normalizaciji odnosa sa Prištinom, rekao da je to pitanje pre svega za specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka, ali je dodao da Srbija mora da bude definisana svojim mestom u Evropi.
 
"Srbija zna šta treba da uradi i na njoj je odluka", zaključio je Hil.
  • Predrag

    01.12.2023 22:18
    Vi,kao ambasador USA,već ste duboko angažovani u sveukupni srpski politički milje te nema potrebe da budete posebno angažovani.
  • Mir stabilnost Hill.

    01.12.2023 16:52
    AV radi za Hill-a odnosno za duboku državu, i po njihovom nalogu će posle izbora da potpiše nezavisnost Kosova. A posle toga im više ne treba.
    Međutim ovaj plan se može izjaloviti posle izbora kad AV dobije šut kartu od Srba. A isto tako posle izbora u Americi kada Hill i duboka država dobiju šut kartu od Trampa.
  • Zemlja čudesa

    01.12.2023 13:43
    Daj, već radiš za AVeta i njegovu kampanju, a sad nešto glumiš finoću i neutralnost. Treba ti da legalizuješ otmicu Kosova i aboliraš NATO, a onda će niz vodu i on.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija