Vlada Srbije: Nisu postavljene mađarske zastave povodom dolaska Meloni, format je vertikalan

Generalni sekretarijat vlade Srbije odbacio je navode sa društvenih mreža i pojedinih medija, da su duž autoputa i ulica u Beogradu postavljene mađarske zastave.

Kako su preneli, zastave su postavljene povodom dolaska premijerke Italije Đorđe Meloni, ali je format istih vertikalan.

Generalni sekretarijat je u saopštenju naveo da su procedure postavljanja zastave Italije izvedene "sa najvećom pažnjom i u skladu sa međunarodnim protokolima".

"Format postavljanja zastava duž autoputeva u našoj zemlji je vertikalan, što zahteva specifično prilagođavanje zastava svih zemalja ovom formatu. Ovaj metod postavljanja je usvojen kako bi se osiguralo uniformno predstavljanje i poštovanje svih zastava, nezavisno od njihovih originalnih proporcija", dodaje se u saopštenju.
 
Naveli su i da su nijanse boja na zastavama prilagođene tehničkim specijalizacijama, i da je u slučaju zastave Italija posebna pažnja posvećena nijansi zelene boje, "kako bi se osiguralo da se razlikuje od nijansi na zastavi Mađarske".
 
Kako se može videti na fotografijama na društvenim mrežama, zastave Srbije postavljene su uzduž na stubovima javne rasvete, dok su zelena, bela i crvena sa italijanske zastave okrenute na tako da su podsetile na mađarsku zastavu.
  • xx

    04.12.2023 11:55
    Nije bitna zastava, oni samo na vucica misle nalozeni su .
  • zztop

    04.12.2023 11:15
    Mnogi pamte ljubav iz osnovne škole jer u srednju nisu ni išli ...
  • Boban D.

    04.12.2023 11:03
    Tako je to u državi
    gde se glasa za 3 crvene ratluk 100 grama kafe 200 grama milka čokolade dva kilograma brašna i 3 litra ulja .

    Bežite pošteni i vredni momci i devojke sa poštenim diplomama iz Srbije čim završite škole.

    Pozdrav iz Geteborga .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.