Železnice Srbije: Zbog dva kvara, vozovi u Beogradu išli jednim kolosekom

Dva kvara za nedelju dana izazvala su usporen saobraćaj BG voza, jer je u oba slučaja jedan kolosek morao da bude zatvoren.
Železnice Srbije: Zbog dva kvara, vozovi u Beogradu išli jednim kolosekom
Foto: 021.rs
To je izjavio Nenad Stanisavljević iz Javnog preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije".
 
Stanisavljević je za Radio-televiziju Srbije rekao da se prvi slučaj dogodio u ponedeljak, kada je zbog nevremena pala limena konstrukcija i oštetila kontaktnu mrežu.
"Kvar je bio ozbiljan, na dosta mesta je mreža bila pokidana i to jeste usporilo saobraćaj. Umesto dvokolosečne pruge, jedan kolosek je morao da bude zatvoren za saobraćaj", naveo je on i dodao da je to automatski smanjilo propusnu moć pruge i izazvalo kašnjenje vozova.
 
Drugi kvar, koji se dogodio juče, prema njegovim rečima bio je tehnički na jednom od koloseka, i otklonjen je za "četiri, pet sati".
"Saobraćaj se i juče, tokom tog kvara, takođe odvijao jednim kolosekom. Otkazana su bila dva polaska vozova, bilo je kašnjenja", rekao je Stanisavljević.
 
Upitan koliki broj putnika je imao probleme zbog otkazivanja polazaka i kašnjenja, kazao je da nema tačan podatak, već da je za to zaduženo preduzeće "Srbijavoz".
 
Stanisavljević je naveo i da radnim danima, na prugama beogradske železnice, saobraća 127 vozova, ali da oni nisu puni i da se putnici nisu još uvek navikli da voz koriste kao javni gradski prevoz.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.