Kazne za nelegalnu prodaju pirotehnike do 100.000 dinara

Kazne za nelegalnu prodaju pirotehničkih sredstava kreću se od 50.000 do 100.000 dinara.
Kazne za nelegalnu prodaju pirotehnike do 100.000 dinara
Foto: Pixabay
To je izjavio pomoćnik načelnika Uprave za preventivnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Rade Milošević.
Milošević je dodao da je broj ilegalnih prodajnih mesta pirotehnike poslednjih godina smanjen.
"Kao i svake godine, mi početkom decembra kada se očekuje intenzivna kupovina i upotreba pirotehničkih sredstava pred predstojeće praznike, kontrolišemo sva mesta na kojima smo u ranijem periodu, ili na osnovu dojava građana, dobili informacije da može doći do nelegalne trgovine pirotehničkih sredstava", rekao je on za Tanjug.
 
Milošević je napomenuo da je poslednjih godina procenat nelegalne trgovine pirotehničkim sredstvima smanjen, s obzirom da su kazne i kontrole rigoroznije.
 
Prema njegovim rečima, najčešće pirotehnička sredstva koja se zaplene su petarde, jer su, kako je objasnio, manjeg gabarita od drugih pirotehničkih sredstava i lakše se sklone, ukoliko dođe do kontrole.
  • Novosadjanka

    09.12.2023 08:23
    Zasto kaznjavati samo nelegalne trgovce? Treba zabraniti svaki vid prodaje bilo kakve pirotehnike i stati na kraj nekulturnima i bahatima koji jedino jos na sahranama ne gruvaju petardama.
  • Detelinara

    07.12.2023 22:39
    Celo veče evo prašte one velike petarde. Kao da je ratno stanje.U stanovima nemamo mir, a napolju smrdi i guši. Dokle? Ima li tome kraja? Ovo je totalno zagađenje vazduha. Zabranite to već jednom
  • MM

    07.12.2023 16:55
    Treba zabraniti svu pirotehniku. To jako zagađuje vazduh. Napolju ne može da se diše. Pa to je još gore od duvanskog dima. On se oseća u zatvorenom a od ovog smrdi i guši ceo grad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.