Ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u školi produžen pritvor za još 30 dana

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor do 30 dana V. K, ocu dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.
Ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u školi produžen pritvor za još 30 dana
Foto: 021.rs
Pritvor je V. K. produžen da ne bi ponovio krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju tog suda.
Majci dečaka M. K. je pre dva meseca određena mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, odnosno kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa sinom K.K, svedokom u ovom postupku.
 
V. K. je optužnicom, koja je 10. oktobra predata Višem sudu na potvrđivanje, na teret stavljeno teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, dok je M. K. na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Inače, u Višem sudu u Beogradu danas je završeno pripremno ročište pred početak suđenja u parničnom postupku koji je pokrenula jedna od oštećenih porodica protiv dečaka koji je počinio masakr u Ribnikaru, njegovih roditelja, škole i države. Suđenje je zakazano za 15. januar 2024. godine.
 
Tužba je podneta za naknadu nematerijalne štete, a ovo je drugi postupak u kom je tužen maloletni K.K. zbog toga što je počinio masovno ubistvo u školi u Beogradu 3. maja.
 
Punomoćnik tužilaca-oštećene porodice, advokatica Snežana Dunjić ostala je pri svojim ranijim dokaznim predlozima i dodala da predlaže da se utvrdi da li roditelji maloletnog K.K. imaju ovlašćenja da ga zastupaju.
 
Takođe je predložila da se MUP-u uputi zahtev kako bi se videlo da li je otac V. K. imao dozvolu za držanje i nošenje oružja, kao i da li je na dan masakra policajac bio dežuran u školi.
 
Dunjić je tražila da se od Ministarstva prosvete pribavi dokumentacija o vanrednim inspekcijskim proverama u školi pre događaja, i istakla da je "sam ovaj događaj presedan, te i presuda treba da bude presedan". 
  • BGD 011

    09.12.2023 12:16
    Ludilo u drzavi Srbiji
    Nisam student generacije Pravnog fakulteta kao sto je sveznajuci Aleksandar Vucic, cak nisam ni pravnik. Ali me interesuje ovo tupavo i trapavo obrazlozenje Viseg suda u pogledu produzetka pritvora ocu maloletnog ubice. Koje bi krivicno delo moga da ponovi!? Kriv je samo sto je otac decaka ubice i sto ga je, narodski receno "napravio". A sta ce Ministarstvo pravde uciniti povodom nestanka bez traga 63 pistolja iz policijske stanice u Nisu koje je vlast gradjanima pretnjom otela (primorala da ga predaju iako su svi imali dozvole za drzanje) posle masakra u "Ribnikaru"? Hoce li svim zaposlenima u policijskoj stanici produziti pritvor da ne bi ponovili delo?! Apsurd je da se drzava i vlast ponose i kite predizbornim sloganom "Srbija ne sme da stane" Aleksandar Vucic! Opste ludilo!
  • xqt

    09.12.2023 06:35
    Odgovornost je jasna
    Otac je odgovoran što je maloletnog sina obučavao da koristi vatreno oružje i što je držao oružje i municiju u kući bez potrebnog obezbeđenja.
  • :/

    08.12.2023 22:21
    -
    Mene samo zanima koje krivicno delo on moze da PONOVI?
    Nije on pocinio ubistva nego njegov sin.
    On je samo odgovaran za to jer mu je sin u tom momentu bio maloletan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija