KEDS: Cilj ugovora sa Elektroseverom normalizacija snabdevanja strujom na severu Kosova

Kosovska kompanija za distribuciju električne energije (KEDS) saopštila je da je potpisala ugovor sa Elektroseverom.
 KEDS: Cilj ugovora sa Elektroseverom normalizacija snabdevanja strujom na severu Kosova
Foto: Pixabay
Kako navode, ugovor ima za cilj normalizaciju snabdevanja strujom u opštinama Zubin Potok, Leposavic, Zvečan i Severna Mitrovica.
 
Prema navodima KEDS-a, ugovor je u skladu sa zakonom Kosova i regulatornim okvirom, u skladu sa energetskim sporazumima od 8. septembra 2013. i zaključcima EU posrednika o implementaciji energetskog sporazuma od 25. avgusta 2015. godine, kao i Smernica za sprovođenje energetskih sporazuma od 21. juna 2022. godine, prenosi Gazeta Ekspres.
KEDS dodaje da je proces bio "veoma delikatan i izazovan za ceo energetski sistem na Kosovu".
 
Postignuti dogovor ocenjuju kao "istorijski".
"Sada KEDS čeka saradnja sa Elektroseverom koja ce biti ključna za uspeh za distributivne i investicione usluge u pomenutim opštinama", navedeno je u saopštenju.
 
Potpisivanje ugovora između KEDS-a i Elektrosevera u subotu su pozdravili Evropska unija i specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija