Ko papirni račun za struju zameni za elektronski - dobija popust od 50 dinara

Pravo na popust od 50 dinara na računu za struju imaće građani koji se opredele za zamenu papirnih računa elektronskim, saopštila je Elektroprivreda Srbije.
Ko papirni račun za struju zameni za elektronski - dobija popust od 50 dinara
Foto: 021.rs
Domaćinstvima i malim kupcima računi će biti umanjeni za 50 dinara počev od prvog narednog obračuna od dana prijema zahteva za dostavu elektronskog računa. 
 
"Zamena papirnih računa elektronskim je još jedan korak modernizacije i procesa digitalizacije 'Elektroprivrede Srbije' i nastojanja da se domaćinstvima i malim kupcima omogući brz i jednostavan uvid u potrošnju električne energije, ali i plaćanje računa. Osim toga, EPS na ovaj način pokazuje društvenu odgovornost, odnosno odgovornost prema životnoj sredini, jer manje papirnih računa znači manje papirnog otpada i uništavanja drveća", izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.
Ova usluga može se aktivirati od decembarskog obračuna podnošenjem zahteva mejlom (ugovaranje.bg@eps.rs , ugovaranje.ns@eps.rs , ugovaranje.kv@eps.rs , ugovaranje.ni@eps.rs , ugovaranje.kg@eps.rs  ) ili lično na šalterima EPS. 
Zahtev se može preuzeti na sajtu i šalterima EPS-a, a prilikom prijave potrebno je dostaviti naplatni broj sa računa i imejl adresu za dostavu računa. Na portalu Uvid u račun kupci će jednostavno moći da aktiviraju uslugu.
 
EPS je početkom novembra pokrenuo portal Uvid u račun, na koji se do sada registrovalo skoro 270.000 korisnika. Uskoro će kupcima biti dostupna i mobilna aplikacija i to na srpskom i engleskom jeziku, uz mogućnost slanja obaveštenja i podnošenja reklamacija.
  • Mile

    15.12.2023 21:06
    To je sve uredu,plaćam redovno ,a šta ćemosa zadnjim računom koji je došao poveličak zato što tri meseca nisu očitavana brojila a mi plaćali tri meseca kako je račun stizao,brojila u Veterniku nisu tri meseca čitana i dobio sam potrošnju od 1050 kw da platim iako sam platio sva tri meseca a to što je plaćeno nije odbijeno od sume koja iznosi 14.600 dinara a pre toga sam uplatio 9.000 niko se u epsu nije setio da izvede tu prostu matematiku nego su jednostavno poslali račun, koveli platićete vi to !!!a šta ćemo sa onim ko nije odradio svoj posao pa mi to treba da platimo,plaćamo mi građani svašta na vašem računu,znate da vam građani ne mogu ništa pa radite kako hoćete sramota i stid da vas je !!!!
  • Čist posao

    15.12.2023 16:33
    Sve račune dobijam na mail, plaćam preko e-bankinga. Čist posao.
  • Robert

    15.12.2023 08:43
    Napredak
    Mnogo je napredan ovaj novi sistem "Uvid u racun" Danas je petnajsti decembar , a racuni jos nisu stigli. po starom sstemu osmo - devetog vec sam bio platio racun jer sam vec imao uvid . A sad .......Smesni ste i nesposobni i napredni al unazad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija