Grujičić: Ja se nadam da od 1. februara neće biti lista čekanja za magnetnu rezonancu

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da se nada da od 1. februara sledeće godine neće biti lista čekanja za pregled na magnetnoj rezonanci, nego će samo biti zakazivanje.
Grujičić je dodala da će se potom ići da se te liste ukinu i za skener.
 
"Posebno ćemo raditi na platformi za liste čekanja. Trenutno radimo na platformi za magnetne rezonance. Opredelili smo se da na svakih pola sata ide novi pregled", rekla je Grujčić.
Dodala je da to ne znači da će na svakih pola sata biti pregledan novi pacijent, jer su za neke potrebna tri-četiri pregleda.
 
Ona je najavila i da će od 1. juna 2024. godine Ministarstvo zdravlja moći da na pravi način planira kadrove, da se vidi ko sve ide u penziju.
Prema oceni Grujičić, najveći uspeh Ministarstva u ovoj godini je "revolucionarni" zakon o zdravstvenoj dokumentaciji, koji će omogućiti zaštitu podataka o pacijentima i zdravstvenim radnicima i ustanovama, kao i automatizam registra svih bolesti.
 
"Imaćemo i podatke i ko od lekara potpisuje bolovanja i pod kojim dijagnozama", rekla je Grujičić i dodala da od kada lekari opšte prakse mogu da daju bolovanje samo do 30 dana, primećuje se da su kod pojedinih zaposlenih bolovanja kraća, ali i češća. 
  • pera

    13.12.2023 18:26
    hm, posto je 1.feb posle 17.dec onda ce to verovatno da se dogodi
  • Zoks

    13.12.2023 15:07
    Lepo
    Samo se nadaj u ovoj propaloj drzavi
  • piskaralo

    13.12.2023 14:22
    u avgustu sam dobio termin za mart, pritom, šalju me iz hitne. Glava me boli svaki j***** dan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija