VIDEO O čemu govori pesma koju je Vučić slušao u kolima: Kriminal, droga, nasilje

Verovatno ste primetili da SNS i njihovi simpatizeri imaju novu "muzičku temu" koja se mogla čuti i juče, 13. decembra, na mitingu u Novom Sadu.
VIDEO O čemu govori pesma koju je Vučić slušao u kolima: Kriminal, droga, nasilje
Foto: 021.rs

Sa tribina na Spensu juče se moglo čuti glasno navijanje, pa i prekidanje govora predsednika Srbije i člana Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Osim standardnog "Aco Srbine", čulo se i pevušenje "parapapapapapapa" na melodiju kontroverzne brazilske pesme "Rap Das Armas".

Prethodno se ova pesma pojavila u promotivnom videu na nalogu Aleksandra Vučića u kojoj je on sluša na radiju i pevuši dok vozi.
 
 
Zanimljivo je to da se ova pesma u Brazilu označava kao "proibidão", odnosno na spisku je onih koje su zabranjene za puštanje na radiju.
 
Ova zabrana došla je nakon odluke brazilskog suda zbog veličanja kriminalnih aktivnosti. Uprkos tome, pesma je popularna širom sveta i refren se često može čuti na sportskim događajima širom sveta.
 
O čemu govori "Rap Das Armas"?
 
Pesma "Rap Das Armas" objavljena je devedesetih, ali se proslavila 2008. godine kada ju je brazilski duo Sidinjo i Doka obradio za film "Elitni odredi".
 
Iako je obrada podrazumevala malo drugačiji tekst od originala, "Rap Das Armas" je i dalje slikovito predstavljala nasilje i kriminal. Pesma ilustruje nasilje kriminalaca prema policijskim snagama, trgovinu drogom i kriminal u favelama.
 
"Parapapapapapapa" koje su pevušili Vučić i "navijači" zapravo je viđeno kao imitacija pucanja na policajce.
 
Između ostalog, u pesmi se može čuti "mi i policajci ćemo se zabaviti (zvuk razmene vatre)... da dođu ovde, na naše brdo, čak i BOPE (specijalne jedinice brazilske policije) se plaše... ako je policajac, ne ostavljam ga za sutra, ubiću kopile, jer svi policajci su pokvareni... završavam ovaj rep, detonirajući granatu".
 
Dve nedelje nakon što je objavljen prvi album sa saundtrekom filma, sporna pesma je uklonjena jer slavi konzumiranje droge, ali i brani dilere droge i kriminalce, nasuprot policiji koja se bori protiv toga.

Film "Elitni odredi", odnosno "Elitna jedinica" je brazilski film iz 2007. godine koji je režirao Žoze Padilja.

Radnja filma je smeštena u 1997. godinu i prati članove elitne jedinice vojne policije u Rio de Žaneiru, takozvane BOPE u borbi sa narko-dilerima u favelama. Osvojio je nagradu Zlatni medved na Berlinskom filmskom festivalu i postigao je veliki komercijalni uspeh.

  • Г

    15.12.2023 08:37
    Г
    Све оно што је хтео бити у младости али није смео и сада у 53 години је незрела особа која је добила власт и начисто одлепила!
  • Ивица

    14.12.2023 15:50
    Шта касти неби тај слушао Тому Здравковића : Дотако сам дно живота, само купуј домаће,слушај страно
  • Minhauzen

    14.12.2023 15:11
    A ono “lepa je Srbija, najlepša na celom svetu” je bilo toliko neuverljivo da ne bi poverovalo ni dvogodišnje dete iz Afganistana koje nikad nije ni čulo za Srbiju!
    Jadno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.