Kurti: Kosovo treba što pre da dobije status zemlje kandidata za članstvo u EU

Tačno godinu dana od predaje zahteva za učlanjenje Kosova u Evropsku uniju, kosovski premijer Aljbin Kurti je rekao da Kosovo treba što pre da dobije status zemlje kandidata za članstvo u EU.
Ocenjujući otvaranje pregovora za članstvo Ukrajine i Moldavije u EU istorijskim, Kurti je rekao da je učlanjenje zemalja zapadnog Balkana put da se obezbedi mir na kontinentu.
"Kao jednoj od najdemokratskijih i pro-EU država u regionu, Kosovu treba bez odlaganja dati status kandidata", napisao je Kurti na platformi X.
Kurti je Češkoj, zemlji koja je tada predsedavala EU, 15. decembra 2022. godine podneo zahtev Kosova za članstvo u EU.
  • Zoran

    16.12.2023 11:00
    Zoran
    Ovim putem Apelujem na Kurtija da bude Premijer Srbije! Jer mi ovakvi kakvi smo nejcemo jos dugo!!!
  • Salle

    16.12.2023 00:56
    A ja treba, što pre, da imam 26.540 evra platu mesečno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.