Geodetski zavod: Podaci građana bezbedni, laž da su završili na dark webu

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti tokom vanrednog inspekcijskog nadzora zaključio je da su informacioni sistemi Republičkog geodetskog zavoda i podaci građana.
Geodetski zavod: Podaci građana bezbedni, laž da su završili na dark webu
Foto: 021.rs
To je saopštio Republički geodetski zavod.
Poverenik je, tokom ovog temeljnog pregleda, utvrdio da su informacije koje su se nedavno pojavile u javnosti o navodnom ugrožavanju podataka na dark web-u neosnovane i lažne.
"Nedvosmisleno je potvrđeno da ne postoji razloga za brigu, da nema odstupanja od principa bezbednosti i da su podaci naših građana potpuno sigurni. Proizilazi zaključak da ne treba pridavati pažnju onima koji, bilo zbog samoreklamiranja ili skrivenih namera, plasiraju lažne tvrdnje", navodi se u saopštenju.
 
Republički geodetski zavod ističe kako nije prvi put da određeni kvazi stručnjaci, manipulacijama, bez ikakvih osnova i paušalno, dovode u pitanje pravnu sigurnost građana i poverenje koje javnost ima u RGZ.
 
Taj Zavod osuđuje ovakve pokušaje manipulacije i uverava građane da će se država svim raspoloživim pravnim sredstvima obračunati sa onima koji šire laži, ugrožavaju pravnu sigurnost građana, degradiraju poverenje u javne institucije ili negativno utiču na tržište nepokretnosti. 
  • Boby

    17.12.2023 15:08
    Jeste bezbedni su
    dok se ne plati otkup hakerima a kad se plati hakerima otkup onda će biti još bezbedniji .

    1500 njih rade u tom katastru od čega 99% uposleno po partijskoj i rodbinskoj liniji a 2 programera sa platom od 600 eura .

    Sve što je vredelo su oterali svojim nepotizmom ,javašlukom i korupcijom .

  • Nezadovoljan

    17.12.2023 14:20
    Ne verujem im ništa
    Pa, zašto su onda, bekapovani podaci od pre dve godine? Koga oni više lažu? Nesposobnjakovići

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.