Brnabić proglasila pobedu: SNS na 47,1 odsto, u Skupštinu ulazi i Branislav Nestorović

Ana Brnabić je objavila da lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" na 50 odsto prebrojanog uzorka ima 47,1 odsto podrške.
Brnabić proglasila pobedu: SNS na 47,1 odsto, u Skupštinu ulazi i Branislav Nestorović
Foto: 021.rs

"Želim da kažem da će naša lista sasvim sigurno sama imati više od 125 mandata u Skupštini Srbije", rekla je Brnabić.

Brnabić nije saopštila podatke za Beograd, navodeći da tu opozicija ima nameru da proglasi pobedu.

Prema rečima Ane Brnabić, prema njihovim podacima, lista "Srbija protiv nasilja" ima 23 odsto podrške.

Socijalistička partija Srbije na 6,7 odsto podrške.
 
Koalicija NADA, koju čine Nova demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije, dobila je 4,9 odsto glasova.
 
Iznenađenje ovih izbora je Branimir Nestorović, za kojeg je iz Srpske napredne stranke saopšteno da je dobio 4,6 odsto glasova.
 
Podsetimo, Nestorović je poznat po mnogim kontroverznim izjavama, uključujući i onoj da je koronavirus "najsmešniji virus".
Ana Brnabić ocenila je da je ovo bila "najprljavija izborna kampanja", odnosno da je opozicija kreirala atmosferu "za izazivanje haosa, panike i nepoverenja, i mi smo se borili protiv toga, objašnjavajući ljudima, a poštujući izbornu tišinu, da objasnimo o kakvim lažima je reč".
 
Ona je ocenila da su skoro sve prijavljene nepravilnosti bile lažne. 
 
"Jedina nepravilnost bio je incident u Odžacima i ja se zahvaljujem institucijama, a pre svega MUP, jer su reagovali bukvalno dva sata od napada...", navela je ona.
 
Obraćanje Ane Brnabić prvobitno je bilo najavljeno za pola 9, ali je ono kasnilo skoro sat vremena. Počela ga je rečima "Dobrodošli na slavlje". 
  • Нс бој

    18.12.2023 02:11
    Мени је ово немогуће,јел ми живимо у истој земљи.
  • Zovem se Stevo

    18.12.2023 00:34
    INAČE
    Sećam se kada je Sloba izgubio izbore. SPS se isto tako u prvom javljanju hvalio, a za primer uzeli su podatak iz sela Svinjare (na Kosovu) gde su 100% glasali za SPS.
  • super

    17.12.2023 23:34
    mizerno
    Parastos za Srbiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija