Otežan vam je pristup sajtu Uvid u račun? EPS kaže: Nezapamćeni hakerski napad

Elektroprivreda Srbije je saopštila da se oporavlja od "nezapamćenog hakerskog napada", kripto tipa.
Otežan vam je pristup sajtu Uvid u račun? EPS kaže: Nezapamćeni hakerski napad
Foto: 021.rs
Kako tvrde u ovom preduzeću, ovaj napad ni na koji način nije ugrozio proizvodnju, niti snabdevanje električnom energijom, a nesmetano su se odvijale i sve aktivnosti trgovine električnom energijom. 
"Preduzete su sve zaštitne mere u cilju očuvanja sistema i zaštite bezbednosti podataka. Iz bezbednosnih razloga IT sistemi su stavljeni van funkcije sve dok IKT stručnjaci ne budu potpuno sigurni da je virus eliminisan. Apelujemo na strpljenje korisnika portala 'Uvid u račun', pošto je usled preduzetih zaštitnih mera otežan rad portala", kaže EPS u saopštenju.
Dodaje da su o hakerskom napadu obavešteni nadležni državni organi. 
 
EPS ističe da nije izuzetak, jer se nedavno u sličnoj situaciji našla i Holding Slovenske elektrane, slovenačka elektroprivreda. 

Teme

EPS
  • Zorica

    20.01.2024 09:32
    R
    Danima ne uspevam da se registrujem na Uvid u račun, iako sve tražene podatke korektno popunim. Uvek mi se pojavljuje:1. polje e mail mora sadržati jedinstvenu vrednost. 2. Unesite kod i pazite na mala i velika slova.
  • Dule

    17.01.2024 19:49
    Uvid u račun
    A šta se dešava sa ličnim podacima građana koji su hakovani sa servera? Ko će da snosi odgovornost za to? Jel moguće da backup servera čuvate na samom serveru koj ke hakovan pa da zbog toga ne možete da oporavite sajt?
  • Alex

    16.01.2024 10:52
    Trulež
    EPS je trula firma.
    Nisu sposobni da potrošačima omoguće uvid u račun već gotovo dva meseca.
    Privatizacija je jedini lek i smanjenje broja zaposlenih za polovinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija