Kosovske vlasti privatizuju hotel u vlasništvu "Trepče"

Kosovska agencija za privatizaciju (KAP) je potvrdila da je preuzela kontrolu nad hotelom u Banjskoj, u opštini Zvečan, koja je vlasništvo "Trepče", odnosno kompanije "D.P. Trepča Standard".
Kosovske vlasti privatizuju hotel u vlasništvu "Trepče"
Foto: Pixabay

"Zemljište i bivši objekat (renoviran bez dozvole od strane lica nepoznatog KAP-u) vlasništvo su D.P Trepča Standard, sa sedištem u Severnoj Mitrovici, koja je pod nadležnošću KAP-a", kaže se u saopštenju.

Navedeno je da je KAP "posle stvaranja uslova i pristupa i saznanja da je u ovim objektima bilo i nelegalnih aktivnosti, uz pomoć policije stavio imovinu pod svoju upravu".

"Pre no što su te mere preduzete, KAP je pokušala da stupi u kontakt sa strankama koje su do sada koristile ove objekte, ali nije uspela da ih identifikuje niti kontaktira", piše u saopštenju.
 
Policija je pomagala službenicima KAP-a, kazao je vršilac dužnosti direktora policije za Sever Veton Eljšani i dodao da tokom akcije nije bilo nikakvih problema.
  • Branko

    20.12.2023 11:45
    KAP nije "preuzela kontrolu" nad hotelom, nego je ga otela silom i to uz asistenciju policijskih snaga. Sve medjunarodne institucije na Kosovu sluze samo zato da pomognu Kosovu u takvim poslovima i jos da im pribave i masku prava i zakonitosti. Na sceni je okupacija u svom najgorem obliku.
  • Zebra

    19.12.2023 21:34
    Jesu pitali Vučića da li smeju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.