Kreni-Promeni: Nepoznata osoba na telefonu ima lične podatke i fotografije mladih koji protestuju

Pokret Kreni-Promeni objavio je snimak na kome se vidi osoba koja na protestu o izbornoj krađi lista lične podatke studenata i mladih koji su prethodnog dana bili na protestu.

Reč je o snimku koji kruži društvenim mrežama, prenosi N1.

Kreni-Promeni zatražio je da se MUP izjasni da li je reč o pripadnicima bezbednosnih službi koji poseduju lične podatke mladih osoba na protestu i zbog čega su mladi predmet posebnog interesovanja bezbednosnih službi.
 
Poslednje dve godine imamo posebno pojačano interesovanje bezbednosnih službi kad god mladi učestvuju na protestima, a njihov aktivizam vidljiv je već od protesta protiv Rio Tinta kada se primećuje sve veće učešće mladih, navodi ovaj pokret.
"Već od tih protesta pripadnici služni posebno targetiraju mlada lica. Posle protesta ih čekaju i legitimišu i pišu kazne. Vodili smo evidenciju, jer je Kreni – Promeni svim učesnicima protesta obezbedio advokate i plaćao kazne. Već tada smo analizom utvrdili da je jasno da se radi o pojačanom interesovanju za mlade", rekla je izvršna direktorka pokreta Kreni Promeni Marina Pavlić.
 
Studentkinja iz pokreta Kreni-Promeni, Kristina Urošević izjavila je da su "najveći strah svake diktature mladi ljudi".
 
"Srbija ima mlade ljude spremne da se bore. Stop zastrašivanju", istakla je ona.
 
Pavlić je rekla da je policija dužna da štiti svakog građanina ove zemlje.
 
"Svako ima pravo po Ustavu Republike Srbije da protestuje i policija je dužna da zaštiti svakog građanina, a posebno mlade. Očigledno je da režimu smeta aktiviranje i učešće mladih kroz pokrete i proteste. Ovde je vidljivo da neko poseduje lične podatke mladih. I MUP mora da se izjasni o tome", navodi Kreni-Promeni.
  • Đorđe

    20.12.2023 11:38
    Srbija nije njegova prćija
    Katastrofa je u šta su pretvorili državu Srbiju a posebno njene bezbednosne strukture, policiju, vojsku, BIA i VOA. Narod je u potencijalnoj opasnosti upravo od onih koji treba da ga štite. Kažu ima poštenih među tim strukturama. Ne verujem u to. Svi koji su pokazali elementarno poštenje u policiji su ili ubijeni ili u nemilosti umesto da je obrnuto. Srbija će, po svemu sudeći, biti dodatno opljačkana da bi pljačkaši iz nje pobegli kad plena nestane, a narod koji ostane će se međusobno poubijati boreći se za poslednje korice hleba. Evropa sve to gleda bez uzbuđivanja i ozbiljnijeg podizanja glasa jer očekuje da će dolina Jadra i drugi delovi Srbije postati rudnik za njihove električne automobile. U posetu Srbiji dolaziće samo helihopterima iz kojih će razgledati turističku atrakciju odnosno jednu razrovanu i uništenu zemlju bez naroda u srcu Evrope.
  • хее

    20.12.2023 10:55
    дневница....
    Жена само проверава да ли су сви са платног списка ту да искажу своје "мишљење".
    Спискови свуда постоје.
  • Fića

    20.12.2023 08:53
    "Lični podaci..."...?!
    Da li je ovo "Skay" aplikacija...?!
    Ako jeste, onda ništa.
    "Poznata je"...!
    Čitamo i slušamo o njoj...!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija