Srbija postavila novog ambasadora u Crnoj Gori: Iza sebe ima niz funkcija, pa i na čelu BIA

Nebojša Rodić postavljen je za novog ambasadora Srbije u Crnoj Gori, objavljeno je u Službenom glasniku.
Nebojša Rodić je do sada bio ambasador Srbije u Austriji, a pre toga i u Azerbejdžanu.
 
Godine 2012. postavljen je na čelo BIA, a na funkciju direktora došao je sa pozicije Generalnog sekretara predsednika Republike Tomislava Nikolića.
Bio je i sekretar RIK-a, Komisije za sprovođenje referenduma o stranom posredovanju u rešavanju kosovske krize, kao i zamenik sekretara Skupštine Srbije.
 
Prethodni ambasador Srbije u Crnoj Gori bio je Vladimir Božović, koji je proteran krajem novembra 2020. godine, pri kraju mandata Vlade Duška Markovića.
Tada je saopšteno da je povredio Bečku konvenciju o diplomatskim privilegijama i imunitetima, odnosno da je omalovažio državu izjavama koje su bile nediplomatske i politički sporne tadašnjoj vlasti.
 
Beograd je prvobitno uzvratio odlukom o proterivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića, da bi dan kasnije Vlada tu odluku povukla zbog, kako je tada saopšteno, prijateljstva i nastavka izgradnje boljih odnosa sa Crnom Gorom.
 
Imenovanje ambasadora bilo je jedno od ključnih pitanja tokom posete predsednika Crne Gore Jakova Milatovića Beogradu u julu ove godine.
  • paki

    21.12.2023 09:38
    aiiii
    Lenone, br'te, ti li si?
  • "Ćorav"

    21.12.2023 09:25
    Mast u Propast
    "Deki" što sve znaš,tu smo gde smo,zato što ni 10% ne znamo o ljudima koji vode Državu Srbiju.
  • Potrošač

    21.12.2023 09:19
    Potrošačka korpa
    Stari kadar,Roda imperije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.