Bez snega u novogodišnjoj noći: Kakav nas početak zime očekuje?

Poslednjih desetak godina primetne su blaže zime, i ove neće biti snega za Novu Godinu, niti puno ledenih dana.
Bez snega u novogodišnjoj noći: Kakav nas početak zime očekuje?
Foto: 021.rs
Na blage zime ukazuje srednja dnevna temperaturom od oko 2 stepena. 
 
Kako za RTS kaže zamenik direktora RHMZ-a Goran Mihajlović, ove zime se očekuje oko pet do deset ledenih dana.
"Imali smo najtopliji 1. novembar i 1. decembar od kako se meri temperatura u našoj zemlji, a ove jeseni su zabeležene i tropske noći što znači da se temeperatura nije spuštala ispod 20 stepeni", rekao je Mihajlović.
 
I zima biće blaga, ali se ove godine očekuje više padavina, pre svega kiše.
Za Novu Godinu bez snega
 
I u novogodišnjoj noći očekuje se prijatno vreme sa temperaturom iznad nula stepeni Celzijusa, ali bez snega, rekao je zamenik direktora RHMZ.
 
"Kada je reč o Božiću treba sačekati još nekoliko dana za precizniju prognozu, ali se za sada ne očekuje značajno hladnije vreme", rekao je Mihajlović.
 
Sutra je prvi dan zime, a u najkraćem danu godine zimskoj kratkodnevnici očekuje se kratkotrajno zahlađenje sa kišom i snegom u višim predelima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.