Zbog izgradnje prve linije beogradskog metroa biće srušeno 60 stambenih i poslovnih objekata

Za potrebe izgradnje prve faze prve linije beogradskog metroa biće porušeno 13 stambenih i 47 poslovnih objekata.

Kako piše Blic, ovi objekti nalaze se na teritoriji četiri beogradske opštine – Čukarici, Savskom Vencu, Starom Gradu i Paliluli, navodi se u projektnom zadatku koji je objavio JKP Beogradski metro i voz Beograd, u okviru tendera za izradu akcionog plana raseljavanja za prvu fazu linije 1 beogradskog metroa.

Nije poznat broj porodica koje će biti iseljene
 
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je napravila preliminarne procene zemljišta koje je neophodno pribaviti i "očistiti od objekata", a reč je o površini od 603.783 kvadratnih metara na četiri beogradske opštine. Broj porodica, kao i broj aktivnih poslovnih aktivnosti u objektima koji su predviđeni za rušenje, kako se navodi, nije poznat.
Radovi za projekat će se u velikoj meri sprovoditi podzemno, međutim, kako se navodi, izgradnja svih stanica i još nekih pratećih projektnih komponenti, kao što su trafo stanice i šahtovi, će se izvoditi nadzemno.
 
"Sve površine je potrebno pripremiti za radove a to podrazumeva pribavljanje zemljišta putem eksproprijacije ili administrativnog prenosa, kao i uklanjanje postojećih objekata na svim zahvaćenim površinama", piše u dokumetaciji.
  • Rm

    21.12.2023 12:50
    Rm
    Ovo je zaista jako zabrinjavajuce za sve Gradjane ove Drzave! Rusiti tudju imovinu i iseljavati zarad koristi Grada…znamo koliko i kako se sve to sprovodi i placa! Ja bih trazio procenat od Metroa ili veliku novcanu nadoknadu vece od prvobitne jer ovo je Kapitalizam ili?!
  • Dzoni

    21.12.2023 10:13
    Savamala.... Here we go again!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija