Tepić: Jedini u Evropi imamo izborne migrante

Potpredsednica SSP Marinika Tepić izjavila je da poslednji pravni potez koji opoziciji ostaje, ukoliko RIK u naredna 72 sata odbije prigovore, jeste narodna inicijativa Ustavnom sudu.
Tepić: Jedini u Evropi imamo izborne migrante
Foto: 021.rs

Ona je za televiziju N1, upitana da li će se zahtevu te liste za ponavljanjem izbora na svim nivoima priključiti i druge opozicione stranke, rekla da se već vode razgovori sa pojedinim kolegama i da je moguće da se već danas priključe.

Tepić koja jedna od dvoje nosilaca izborne liste "Srbija protiv nasilja" na parlamentarnim izborima, već treći dan štrajkuje glađu, koji je započela zbog neregularnosti na izborima i zahteva za njihovo poništavanje, kazala je da očekuje da će opozicija uspeti da se izbori za ponavljanje izbora.

"Ne bismo sve to radili da ne očekujemo, iako imamo uvek tendenciju da ne verujemo, da su institucije pogažene, itd. Ali ne očekujemo to zbog Aleksandra Vučića, SNS-a i njihovih eksponenata u Gradskoj, Republičkoj i Pokrajinskoj izbornoj komisiji, očekujemo to zbog građana, u prvom redu ove mladosti koja je svako veče ovde ispred RIK", rekla je Tepić.
 
Ona je ocenila i da je međunarodna zajednica promenila retoriku nakon izbora  održanih u nedelju, 17. decembra.

"Po prvi put priznaju sve ono što smo mi godinama unazad govorili: da su mediji zarobljeni, da su uzurpirani u korist jednog čoveka. Pričali su o pritiscima na birače, o plaćanju glasova, i o ovom novom fenomenu izborne migracije. Mi imamo izborne migrante jedini u Evropi", navela je Tepić.

  • Nemanja

    21.12.2023 12:49
    @trolololo

    Lepo je što se polako mirite s time da Novi Sad i Beograd uskoro neće biti u istoj zemlji.
  • @trolololo

    21.12.2023 12:29
    Mnogi zbog posla žive u jednom gradu, a porodično su vezani za drugi grad.
    Jeste li sigurni da gomila poslanika SNS ne radi upravo isto?

    Sem toga, svi studenti iz unutrašnjosti žive u BG i NS, pa idu kućama da glasaju.
    To je jedna stvar.
    Druga stvar je preko noći, planski prijaviti gomilu ljudi koji žive u drugoj državi na adrese u BG, a da oni sa BG nemaju ama baš nikakve veze.

    Marinika je jednom nogom u NS i tu i glasa - nije se prebacivala za BG (kao neki) da bi Beograđanima menjala izbornu volju.
  • Filarije

    21.12.2023 12:09
    Samo se ti ne javljaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.