Studenti: Ako ne prihvate provere biračkih spiskova, od ponedeljka blokade

Jedan od vođa studenata, Ivan Bjelić rekao je, na protestu ispred sedišta RIK da je od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu zatraženo nekoliko stvari za proveru biračkih spisova.
Kako je naveo, rok ispunjenja je u ponedeljak.
 
On je, obraćajući se okupljenima, rekao da veruje da ministarstvo neće uslišiti zahteve, te pozvao okupljene da se "pripreme za blokade koje će uslediti od ponedeljka".
Precizirao je da će blokade saobraćajnica najpre trajati po šest sati, te da će potom biti i duže ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi koji se odnose na uvid u biračke spiskove i njihovu reviziju.
 
"Birački spiskovi moraju biti detaljno provereni, u tome treba da učestvuje komisija stručnjaka", rekao je Bjelić.
"Tačne lokacije blokada nećemo saopštavati do početka samih akcija, da one ne bi bile dovedene u pitanje", dodao je on.
 
Kazao je da aktivisti nisu organizcija već su, kako je dodao, svesni građani, te poručio vlastima da se "ne igraju sa izbornom voljom građana Srbije".
 
Ispred sedišta RIK-a u ulici Kralja Milana nešto posle 18 počeo je četvrti protest zbog, kako tvrde iz opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja", izborne krađe.
 
Traži se poništvavanje izbora održanih 17. decembra.
  • pera

    22.12.2023 13:49
    ova deca nas mogu spasti. hvala im sto pokusavaju
  • Dusko

    22.12.2023 11:29
    Veciti
    Pa studente treba da predvodi Lazovic i on je student a da mu podpomaze Cuta.Koje velicine????
  • Aloooo

    22.12.2023 10:03
    Studenti
    Sedite kući i učite i tako vam je znanje na minimumu.Znanje vam neće niko moći uzeti ma gde živeli.Politika propalih političara vas vuče u propast.Izbori su svake 4 godine i olovka i građani odlučuju ko će vladati Srbijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija