U Srbiji uhapšen član kriminalne grupe iz Finske

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je na osnovu saradnje sa nadležnim pravosudnim organima Finske privelo osumnjičenog člana kriminalne grupe koja se bavila prometom droge i oružja.
U Srbiji uhapšen član kriminalne grupe iz Finske
Foto: 021.rs

Naredba o sprovođenju istrage protiv J. A. doneta je zbog postojanja osnova sumnje da je osumnjičeni izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 KZ, krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 246 KZ i krivično delo nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija iz čl 348 KZ, prenosi N1.

Postoje osnovi sumnje, da je osumnjičeni od početka 2022. godine do dana lišenja slobode postao pripadnik organizovane kriminalne grupe čiji je organizator državljanin Finske i Alžira M. J. Č., a protiv koga se vodi krivični postupak u Finskoj.
 
Ova organizovana krimalna grupa čiji je pripadnik i J. A. bavila se neovlašćenim stavljanjem u promet kokaina i amfetamina kao i neovlašćenim prometom oružja na teritoriji Finske, Estonije i Belgije, navodi Tužilaštvo.
Estonska policija je u januaru 2023. zaplenila 100 kilograma amfetamina i dve automatske puške. Finska policija je u maju zaplenila 25 kilograma kokaina, a u avgustu pištolj kao i više stotina hiljada evra.
 
Osumnjičeni je prilikom saslušanja u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem.

Nakon saslušanja na predlog javnog tužioca za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je J. A. pritvor zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija