MUP: Prijavljena 344 događaja na dan izbora, podnete krivične i prekršajne prijave širom Srbije

Novosadska policija je Osnovnom javnom tužilaštvu tokom izbornog dana podnela nekoliko krivičnih prijava.
MUP: Prijavljena 344 događaja na dan izbora, podnete krivične i prekršajne prijave širom Srbije
Foto: 021.rs
Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) su na dan izbora 17. decembra prijavljena su ukupno 344 događaja vezana za izborni proces.
 
Kako navode, ovo je manje u odnosu na glasanje održano 3. aprila prošle godine, a u 18 slučajeva nadležna tužilaštva su kvalifikovala postojanje krivičnih dela.
Policijska uprava u Novom Sadu podnela je nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv tri osobe zbog izvršenog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, kao i jednu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.
 
Policijska uprava za grad Beograd je podnela odvojene krivične prijave protiv dve osobe zbog nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi ili javnom skupu, kao i krivičnu prijavu protiv jedne osobe za tešku krađu.
Kragujevačka policija podnela je nadležnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog nasilničkog ponašanja, kao i krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog uništavanja dokumenata o glasanju.
 
Policijska uprava u Kraljevu podnela je prijavu protiv jedne osobe zbog krivičnog dela iznošenje ličnih i porodičnih prilika, kao i krivičnu prijavu protiv dve osobe zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.
 
U Leskovcu je policija podnela nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju.
 
Niška policija podnela je jednu krivičnu prijavu zbog krivičnog dela davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem.
 
U Pančevu je policija podnela jednu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari dok je u Somboru podnela krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog izvršenog krivičnog dela nasilničko ponašanje.
 
Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju, kao i jednu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.
 
Policijska uprava u Užicu podnela je nadležnom tužilaštvu dve krivične prijave zbog izvršenog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju dok je policija u Čačku podnela jednu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.
 
Iz MUP-a su naveli da su protiv 10 osoba podnete prekršajne prijave zbog vređanja, vršenja nasilja, pretnje ili tuče, nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja, svađe, vike i buke na javnom mestu i zbog narušavanja reda na biračkom mestu.
U 158 slučajeva, nadležna tužilaštva su naložila dostavljanje izveštaja o prijavljenim događajima.
 
Iz ministarstva su naveli da su postupali po svim prijavama i da su evidentirali sve prijavljene događaje u skladu sa odredbama Zakona o evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova.
  • 9

    24.12.2023 12:04
    Niška policija sa dioptrijom
    Jedini koji su videli da se glasači plaćaju . Beogradska mora kod očnog kada ne vidi snimljeni materijal , izjave svedoka ,račun stranke.
  • Boba

    24.12.2023 11:50
    Protest
    Sta kaze savez stidenata . Oni prihvataju izbore pa ko je ovaj onda sto poziva na ulicu. Večiti student.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija