Tužilaštvo o splavu "Kartel": Naloženo da se utvrde sve okolnosti, kao i ko su učesnici tuče

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se o nesreći koja se dogodila sinoć, kada je došlo do tonjenja splava "Kartel" na Novom Beogradu.
Tužilaštvo o splavu "Kartel": Naloženo da se utvrde sve okolnosti, kao i ko su učesnici tuče
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Kako navode, tužilaštvo je po saznanju za dešavanja na ovom splavu dalo nalog nadležnoj policijskoj upravi da preduzme sve mere iz njihovih nadležnosti, prenosi Nova.rs.
 
"Policijska uprava bi trebalo da preduzme mere prikupljanje svih neophodnih obaveštenja od građana koji su bili na navedenom splavu, kao i prikupljanje svih materijalnih dokaza koji mogu biti od koristi u cilju rasvetljavanja uzroka potapanja splava, kao i rasvetljavanja događaja koji je prethodio tome i utvrđivanja krivične odgovornosti", navode u tužilaštvu.
Dodaju da će neophodna veštačenja u cilju utvrđivanja stabilnosti pristupnog mosta, kompletne platforme i vezova biti naloženo kada to fizički bude moguće.
 
"Takođe, dat je nalog i nadležnim inspekcijama da se utvrdi da li je navedeni splav imao sve neophodne dozvole i da li je broj ljudi koji je posetio splav u skladu sa propisima", navode oni.
Iz tužilaštva naglašavaju da je sve navedeno naloženo u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog dela i odgovornosti lica koja su u trenutku nezgode bili vlasnici ili zakupci objekta.
 
"Naloženo je da se utvrdi i identitet lica za koje postoji sumnja da su učestvovala u tuči, koja se desila neposredno pre nego sto je splav potonuo, kao i da se pribave svi video zapisi sa lokalnih objekata", objašnjavaju oni.
 
Dodaju da će nakon toga Prvo osnovno javno tužilaštvo doneti konačnu odluku protiv koga i za koje krivično delo će MUP podneti krivičnu prijavu.
 
"Dežurni javni tužilac će potom nastaviti u saradnji sa nadležnom policijskom upravom da preduzima sve dalje neophodne dokazne radnje", navodi se u saopštenju.
 
Podsetimo, 24. decembra posle ponoći je splav "Kartel" na Savskom keju u Beogradu počeo da tone dok je na njemu bio veliki broj ljudi.
 
Sve raspoložive jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a spasavale su ljude koji su se zatekli na splavu, a evakuisano je oko 30 osoba.
Hitna pomoć je zbrinula 10 maloletnika, a dvoje 17-godišnjaka prevezeno je na VMA. Nije bilo teže povređenih.
 
U Hitnoj pomoći kažu da je sve počelo dojavom o tuči na splavu. Prema rečima dežurnog lekara, veliki broj mladih bio je u alkoholisanom stanju.
  • jouaojio

    24.12.2023 17:54
    Svugde u svetu osiguranje služi da spreci tućnjavu samo kod nas služi da izazove tućnjavu.
  • subhuman nice guy

    24.12.2023 17:19
    Neki dan razgovaram sa komsijom koji uskoro odlazi preko.
    Pita on mene: sta je to zbog cega i dalje treba da ostanem ovde?
    Nisam znao sta da mu odgovorim.
  • B

    24.12.2023 16:47
    Neobrazovani i glasni
    Kartel je ekonomski pojam.
    A kokain u Srbiji lakše naći nego pošten posao.
    I nije splav potonuo zbog tuče.
    I neće odgovarati oni koji su dali dozvole da ovaj splav radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija