Dačić: Država neće dozvoliti nasilno rušenje poretka

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić izjavio je nakon sednice tog tela da je bezbednosna situacija stabilna i da država neće dozvoliti nasilno rušenje poretka.
On je pozvao na "red i mir i rešavanje svih problema kroz nadležne institucije".
 
Kako je rekao, on je sa šefovima službi bezbednosti i tužiocima razgovarao o pokušaju demonstranata da nasilno uđu u Skupštinu grada Beograda.
"Najoštrije smo osudili jučerašnji akt nasilnog upada u institucije", rekao je Dačić i dodao da to "nisu bili politički protesti već pokušaj nasilnog osvajanja vlasti".
 
"Analizirana je bezbednosna situacija. Zaključeno je naravno da bez obzira na brojne izazove koji su ovih dana bili prisutni i bez obzira na to što se o ovome govorilo već nedeljama unapred o najavi ovih nasilnih aktivnosti koje su pre svega usmerene ka nasilnom osvajanju institucije i rušenju ustavnog poretka, da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, kao i da će svi elementi sistema bezbednosti nastaviti da koordinirano deluju na zaštiti ustavnog poretka", kazao je Dačić.
 
Rekao je i da je "reakcija državnih organa bila uzdržana" i pozvao nadležne da "one koji su učestvovali u neredima kazne na način koji zakon definiše".
 
Dodao je da "država nikakvo nasilje neće dozvoliti, naročito prema državnim institucijama i prema ovlašćenim licima koje predstavljaju državu, jer su to teška krivična dela".
 
Tokom protesta pristalica liste "Srbija protiv nasilja" u nedelju demonstranti su došli do Skupštine grada, gde su naišli na zaključana vrata koja su pokušali da provale, a prilikom pokušaja upada slomljeno je staklo na ulaznim vratima.
 
Okupljeni su gađali policajce predmetima i razbijali prozore, policija im je uzvratila ispaljivanjem suzavca, a kasnije je pretučeno i uhapšeno više demonstranata.
  • Ajd ako smeš

    25.12.2023 23:24
    S N P
    ti nudi da budeš ono što si želeo. (prim)
  • Ispod cenzusa

    25.12.2023 21:33
    Ispod cenzusa bi bio ovaj na slici da nisu pokradeni izbori
  • Ljuban

    25.12.2023 20:33
    Poredak sta to bese
    Poredak je sta gospodine ne premijeru? Poredak je ispod zita sta li?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija