Kristofer Hil: Nasilju i vandalizmu nad institucijama nije mesto u demokratskom društvu

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil poručio je da "nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu".
Dodao je da "legitimitet demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih da poštuju volju naroda".
 
"U satima i danima koji su pred nama, lideri Srbije i njeni građani treba da se sete: Legitimitet demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih stranaka, bilo pobedničkih ili gubitničkih, da poštuju volju naroda izraženu na izborima", napisao je Hil na društvenoj mreži X.
On je dodao da rad srpskih izbornih institucija ostaje od ključnog značaja, "čak i kada Srbija radi sa OEBS-om i drugima na rešavanju nedostataka u svojim demokratskim procesima".
 
"Žalbe treba podnositi legalnim, mirnim i nenasilnim sredstvima. Nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu“, naveo je američki diplomata.
Hil je istakao da "policija održava javni red i mir i da mora da učini sve kako bi zaštitila dostojanstvo građana i građanska prava".
 
"Uveren sam da će Srbija proći kroz ove izazove sa ojačanom demokratijom. Svi građani Srbije imaju pravo da budu saslušani i odgovornost da svoje političke stavove iskažu na miran način i bez pribegavanja nasilju“, zaključio je američki ambasador u Beogradu.
  • Drazen

    27.12.2023 06:56
    Ovi sto udaraju minuse da li se pitate nekad u zivotu da li imate obraza i sta ce pokolenja da vam kazu
  • ...

    26.12.2023 10:22
    Ocekujem od patriota da i ovaj put ostro osude uplitanje zlog zapada.
  • Nika

    26.12.2023 10:14
    Svaka mu je ka’ u Njegosa!
    Da li je razjasnjeno da suvna protestu Vucivevi drugari iz redova navijaca i mafije zajedno sa prerusenim policajcima bacali kamenje i huskali protestante, da bi u jednom momentu prestali da bacaju kamenje i poceli da hapse demonstrante?Ubaceni elementi sto bi se reklo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija