VIDEO: Na protestu napadnut novinar N1

Reporter N1 Mladen Savatović napadnut je večeras tokom izveštavanja sa protesta u centru Beograda.

"Čekali smo poslednje uključenje uživo, kada su studenti krenuli ka 29. novembra, stajali smo između zgrade RIK i Predsedništva, i u trenutku dok sam čekao da me ponovo prozovu, prišao mi je muškarac od oko 35, 40 godina i počeo da mi dobacuje nešto nerazumljivo, tipa ‘foks, foks'", prepričao je on.

Savatović ga je upitao šta mu treba, a on je odgovorio nešto vezano za N1 BiH, na šta mu je novinar odgovorio da nije iz N1 BiH.
 
"Uradio sam svoje uključenje i potom mu rekao da će ‘murija’ da mu dođe čim ih budem pozvao, jer se radi o ometanju i verbalnom napadu na novinara koji radi svoj posao", rekao je Savatović.
 
Međutim, dodaje, ovaj muškarac je bio uporan.
 
 
"Krenuo je da mi se unosi u lice, da mi preti, jednom me je uhvatio za ruku i tako nekoliko puta. Odlazio je i vraćao se. Ova poslednja 24 sata bila su veoma stresna za nas reportere na terenu, izmoreni smo. I ja sam bio malo ironičan i ciničan prema njemu, ali nema oprqavdanja da se neko ovako ponaša", rekao je Savatović.
"I ja sam reagovao u afektu, ali sve vreme sam mislio da će on da se urazumi ukoliko zapretim policijom ili ‘pokažem zube’. Pozvali smo policiju koja je došla posle 10-ak minuta. Bio je tu pripadnik obezbeđenja Predsedništva, ali koji je rekao da nije mogao da reaguje. Dali smo izjavu i sutra bi trebalo da podnesemo prijavu", kazao je Savatović.
 
Prema njegovim rečima, policija je rekla da će pokušati na osnovu snimka da ga pronađu i procesuiraju.
 
On zaključuje da ovakve situacije treba ‘isterati do kraja’, da ne bi bilo kome palo na pamet da prilaze novinarima dok rade svoj posao, a takva dešavanja su tokom ovih osam dana protesta zabeležena.
  • Albert

    26.12.2023 15:17
    Ubačeni element
    Da, to je čovek iz jedinice za razbijanje demonstracija. Namerno pravi incidente da bi posle policija tukla obične ljude. SNS škola.
  • Srbija iznad svega

    26.12.2023 08:33
    Patriotizam
    Da, ovaj je napadnut, a policija nije.
  • Goran

    26.12.2023 06:58
    Savatović malo provocira. Mislim da je bolje da se ne poziva na snimak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.