NDNV o napadu na novinara N1: Vučićeva vlast namerno podigla tenzije, kriva je za hajku na novinare

Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić najoštrije je osudila napad na novinara N1 Mladena Savatovića i pozvala nadležne organe da pod hitno pronađu napadača.
Kako je rekla Lalić, u suprotnom će biti jasno da vlast podstrekava napade na novinare.
 
"Napad se desio pred kamerama, tako da ne postoji niti jedan izgovor da nadležni ne privedu i na odgovarajući način ne sankcionišu napadača koji je kidisao na našeg mladog kolegu, ne plašeći se ni činjenice da to radi pred kamerama", kazala je Lalić agenciji Beta.
Dodala je da je režim produkovao takvu atmosferu u društvu da je samo pitanje dana kada će neko preći "crvenu liniju" i kada će neko zbog toga stradati, jer je Vučićeva vlast namerno podigla tenzije u društvu do maksimuma i predstavlja najvećeg krivca za hajku na novinare.
 
"Ukoliko su nasilnici spremni da napadaju novinare pred kamerama, onda je bolje da ne zamišljamo na šta su sve spremni kada su kamere isključene, u mraku", kazala je Lalić.
Reporter N1 Mladen Savatović napadnut je sinoć tokom izveštavanja sa protesta u centru Beograda. Na njega je fizički nasrtao i vređao ga nepoznati muškarac dok je Savatović čekao na direktno uključenje u program.
 
Televizija N1 je objavila integralni, nemontirani video zapis ovog incidenta.
 
  • @bolest

    27.12.2023 21:55
    kapiram da si video onu sliku sto se vrti po internetu?
    nije isti lik, ali da lici - lici.
    sto znaci da ti siris dezinformacije...
  • Vojvodjanin

    26.12.2023 13:09
    odgovor @vojvodjaninu
    ne znam o kojim snimcima pricas...
    Ovde je tema ko podize tenzije... To se nije desilo juce, to se desava vec godinama...protesti protesti i jos protesta... godinama! protiv diktature...jedan od pet miliona....korona... protiv nasilja... pa dokle? a sta cemo sa onim sloganima Vucicu .... ! pa pojedini mediji koji samo negativno pisu o svemu iz vlasti... pa onda recimo sta god neko da kaze a nije anti vlast proglasava se botom i krezubim... i tako dalje... ima jos primera... gde zivite vi ljudi? Shvatite da je Srbija Republika i ovde postoje izbori, i ko pobedi, pobedio je, prihvati i teraj dalje. To sto je konkurencija mlitava je druga prica, ovde je tema ko podize tenzije... meni se cini da nije vlast, vec neko drugi i da doticna predsednica udruzenja gresi...
  • @vojvodjanin

    26.12.2023 10:40
    Ako znas da saberes 2 i 2 jasno ti je da je vlast kriva. Pa imas na snimku pandura pored koji gleda i ne reaguje kao onaj sto ide pendrekom po glavi jer mu je tamo naređeno da povredi nekoga, a ovde da ne zastiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.