Vučević: Policija više nego suzdržana, ne biste izdržali da vas šampitama gađaju, a ne ciglama

Predsednik Srpska napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da niko neće moći da na silu sruši izbornu volju građana, inače bi izbori izgubili smisao.
"Izgrednici za nasilje će odgovarati, ko je hteo da zapali Skupštinu grada, napao policiju - odgovaraće, tu nema kompromisa", rekao je za TV Prva Vučević, koji je i ministar odbrane, navodeći kako su tvrdnje iz opozicije da su izbori bili neregularni "dečija priča".
 
Prema njegovim rečima, građani mogu da budu mirni i da veruju državnim institucijama jer one imaju odgovor na sve izazove, kao i da će zakon važiti za sve.
Vučević je rekao da je u događajima pred zgradom gradske skupštine policija bila više nego suzdržana. 
 
"Da vas neko gađa tri sata šampitama a ne bakljama, ciglama, šipkama i svim i svačim, ne biste izdržali", kazao je on.
Na pitanje da li je u događaje umešan strani faktor, on je podsetio da je predsednik države Aleksandar Vučić najavio da će srpske službe bezbednosti ubrzo objaviti dokument o tome, pa treba sačekati, i dodao da se "mogu prepoznati nečiji otisci na određenim mestima, figurativno rečeno".
 
"Ne želimo 'Majdan' u Srbiji, da Srbin puca na Srbina, da Srbin napada Srbina. Ne želimo bilo kakvo sukobljavanje među građanima", rekao je Vučević.

Komentari 47

  • Nikola

    26.12.2023 19:26
    Ovom tzv. pravniku je sustina Ustava i prava gradjana samo jedna, Vodja i mi smo u PRAVU. Stari novosadjani imsju jednu izreku "ko je u pravu....(dalje se pevusi)".
  • Pera

    26.12.2023 18:45
    Da li mozemo da saznamo imena radnika Vojno bezbednosne agencije koji su bacali kamenice na skupstinu a zandarmerija ih je pustila da to rade jer su pokazali sluzbene znacke?
  • Goran

    26.12.2023 17:09
    Ex gradonačelnik sebe naziva pravnikom.
    E nesrećo jedna, a kako kršite zakon pokazuje koliko ste i dobri pravnici. Prvo nepomenik u suprotnosti sa zakonom kaže da je dozvoljeno imati dva prebivališta, a sada ti komentarišeš da protestanti "ne bi izdržali da ih policija gađa šampitama". Pa bedniče, policija nije organ razračunavanja, niti su policajci navijači da ikog gađaju. Njena svrha je samo da suzbije i spreči protivpravna ponašanja. I da dodam,mnogo ste vi hrabri kada se krijete iza policije i vojske. Sećam se Pajtićeve priče kako je nepomenik plakao preko telefona kada se uplašio da će da ga privode u akciji "Sablja". Duša naša hrabra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.