REM nije tokom izborne kampanje nadzirao Hepi, Pink, Prvu i B92

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je danas izveštaj monitoringa programa odabranih pružalaca medijskih usluga (PMU) tokom izborne kampanje.
REM nije tokom izborne kampanje nadzirao Hepi, Pink, Prvu i B92
Foto: Pixabay

Monitoring je rađen od 1. novembra do 14. decembra 2023. godine.

REM je u saopštenju naveo da su analizirani podaci četiri kanala javnih medijskih servisa RTS 1, RTS 2, RTV 1 i RTV 2, kao i četiri kablovska kanala N1, Nova S, Al Džazira i K1.
 
To telo nije navelo da je nadziralo televizije Pink, Hepi, Prva i B92 koje imaju nacionalne frekvencije.
"Nadzor je obuhvatio 24 sata programa svakog predmetnog PMU tokom svakog dana trajanja izborne kampanje, od 1. novembra do 14. decembra 2023. godine i analizirani su svi objavljeni programski sadržaji; reč je, dakle, o tzv. potpunom ili celovitom nadzoru", navodi se u saopštenju.
 
Monitoring i analiza programa, kako su dodali, realizovani su u skladu sa Metodologijom za praćenje medija tokom izborne kampanje koja je usklađena sa Preporukom ODIHR za praćenje izbora i usvojena od strane Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.
Ceo izveštaj može se pronaći na sajtu REM-a.
  • Nena

    26.12.2023 16:49
    To placamo mi, narod
    A "rade" kao i sve one komisije za protiv korupcije, čitaj "nikako"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija