RIK: Odbijeni prigovori SPN i Zavetnika na rešenja nekoliko izbornih komisija kao neosnovani

Republička izborna komisija (RIK) je na 46. sednici odbila prigovore koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) i "Zavetnici - Dveri" na rešenja nekoliko izbornih komisija.
RIK: Odbijeni prigovori SPN i Zavetnika na rešenja nekoliko izbornih komisija kao neosnovani
Foto: FoNet (Milica Vučković)
U rešenjima nekoliko Izbornih komisija opština i gradova odbijeni su prigovori koalicija za poništavanje izbora na izbornim mestima na toj teritoriji.
 
Odbijeni su prigovori koji se odnose na izborna mesta na teritoriji izborne komisije gradske opštine Obrenovac koje je podnela koalicija SPN. 
Zamenik predsednika RIK Marko Janković je objasnio razloge odbijanja, a prigovori su se odnosili na, kako je navedeno, duple spiskove, kupovinu glasova, nejednaku zastupljenost u kampanji, nepravilnosti u primopredaji izbornog materijala i drugo. 
 
"Prema stavovima koji su izneti u izbornoj komisiji GO Obrenovac, prigovori ne ukazuju ni na jednu nepravilnost koja bi bila osnova za poništavanje glasanja na GO Obrenovac", rekao je Janković. 
Dodao je da RIK stoga zaključuje da na teritoriji GO Obrenovac nisu uočene zakonske nepravilnosti i da prihvata stavove koje je iznela izborna komisija GO Obrenovac, te da je prigovor odbijen kao neosnovan. 
 
Prigovori koalicije Srpska stranka Zavetnici - Srpski pokret Dveri protiv rešenja izborne komisije opštine Vrbas, grada Kruševca, grada Jagodine, opštine Novi Beograd na biračkim mestima broj 1, 13, 30, zatim opštine Negotin, Žitorađe ocenjeni su kao neosnovani. 
  • Jp

    30.12.2023 14:44
    Jp
    Odlicno,bice novih izbora time i novca! Samo ovog puta,nema glasanja ispod 500 jura po coveku! Ja nemam,sta izgubiti sa 49 hiljada dok,Vucic ima mnogo toga!
  • Miki

    30.12.2023 11:37
    Miki
    Bolje krasti Izbore jedan dan nego biti Opozicija cetiri godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija