Lavrov: Zapad neće da se pomiri s tim da je narod podržao Vučića, na ulicama malo demonstranata

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da Zapad nije spreman da se pomiri sa rezultatima izbora u Srbiji i podrškom koju je narod zemlje pružio Aleksandru Vučiću.
Lavrov: Zapad neće da se pomiri s tim da je narod podržao Vučića, na ulicama malo demonstranata
Foto: Beta/AP
Kako je rekao Lavrov, zato je Zapad pokušao da "organizuje nelegalno preuzimanje vlasti".
 
"Ono što se desilo u Beogradu je još jedan pokušaj orkestriranja nelegalnog preuzimanja vlasti. Sudeći po svemu, nisu svi na Zapadu spremni da se pomire sa činjenicom da su srpski birači na izborima izrazili podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovom političkom kursu", rekao je Lavrov za Sputnjik.
Lavrov je istakao da Moskva ocenjuje situaciju u Srbiji kao stabilnu, da vlasti zemlje čvrsto drže situaciju pod kontrolom, jasno shvatajući da je to sada nacionalni interes, uz napomenu da Srbija pamti kako je završen državni prevrat u Ukrajini 2014. godine.
 
"Očigledno je zbog toga broj demonstranata relativno mali - svega nekoliko stotina ljudi. Građani nemaju poverenja u ličnosti koje se verbalno protive nasilju, a u stvarnosti se ponašaju potpuno suprotno: ignorišu rezultate volje građana i provociraju organe reda", naglasio je Lavrov.
On je dodao i da Rusija i Srbija imaju za cilj da razvijaju saradnju u mnogim oblastima, uključujući i oblast bezbednosti.
 
"Naš dijalog sa Srbijom je ritmičan, karakteriše ga otvorenost i usmerenost na razvijanje različitih oblasti saradnje, uključujući i oblast bezbednosti. Ovo je prilično osetljiva oblast. Ispravno bi bilo reći da je Moskva uvek spremna da pomogne srpskim prijateljima", kazao je Lavrov.
  • Pera

    01.01.2024 08:36
    Sns Kosovo
    A SNS i Vucic rade sve sto zapad naredi, koga laze Lavrov?
  • Cvejka

    31.12.2023 16:18
    Lavrov-izbori-protesti
    Hvala na iskrenosti, znam da gledate samo ruske interese, a ne srpske.
    Uvek bilo, i ostalo dan dani.
  • Rale

    31.12.2023 15:28
    Makni se od nas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija