Vučić: Sve zavisi od Nestorovića, Brnabić najverovatnije više neće biti premijerka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da formiranje vlasti u Beogradu zavisi od liste Branimira Nestorovića i ako on bude hteo da se ide na nove izbore - biće novih izbora.
Vučić: Sve zavisi od Nestorovića, Brnabić najverovatnije više neće biti premijerka
Foto: FoNet
Vučić je rekao da je teško da će Ana Brnabić ostati premijerka.
 
Vučić je za TV Prva rekao da lista "Srbija ne sme da stane" ima 49 mandata i njoj sa socijalistima, koji imaju pet odborničkih mesta, nedostaju dva mandata za većinu, odnosno jedan za "egal".
 
"Srbija protiv nasilja ima 43 mandata, NADA sedam, šest Nestorović i socijalisti pet", rekao je Vučić. 
Kako je rekao, očekuje da se izborni proces okonča u narednih desetak dana.
 
"Okončaće se izborni proces u narednih desetak dana, ide još jedan krug 2. januara gde se izbori ponavljaju na osam biračkih mesta, nedostaje još jedan mandat za listu 'Srbija ne sme da stane', borićemo se za taj 130. mandat", rekao je Vučić.
 
Rekao je i da sve zavisi isključivo od Branimira Nestorovića.
 
"Narod je taj koji uvek odsvira kraj, na jučerašnjim izborima se pravilnost mogla videti svuda, na nekim biračkim mestima je povećana popularnost liste Srbija ne sme da stane, a opala popularnost liste Srbija proiv nasilja zbog nasilja koje su primenjivali", rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, na jučerašnjim izborima se mogao primetiti rast popularnosti liste Branimira Nestorovića i pad popularnosti svih drugih lista.
 
Kaže da nakon ponovljenog glasanja na osam izbornih mesta sledi konstitutivna sednica i idu rokovi posle za proglašenje izbornih rezultata od RIK-a za konstitutivnu sednicu. Mislim da je to 30 dana, dodao je Vučić.
 
"Posle toga idu razgovori za formiranje vlade, kada se proglase rezultati imamo mogućnost za konsultacije, posebno posle proglašenja, odnosno verifikacije mandata i tada razgovaram sa svim izbornim listama, sa onima koji hoće, naravno, i oni koji me ubede da su napravili većinu, da imaju većinu za mandatara i koga hoće za mandatara, predlažem Narodnoj skupštini tog mandatara i to je to", rekao je Vučić i dodao da bi želeo da SNS razgovara sa liderom SPS Ivicom Dačićem.
On je rekao da je na izborima video mnogo talentovanih političara koje bi voleo da vidi u SNS-u, a među njima je i predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski.
 
"Verujem da će kroz sazrevanje i malo dodatnog učenja oko ekonomskih pitanja ona imati dovoljnu priliku da uradi u budućnosti. Mislim to i za neke druge, ali oni nisu slušali. Osim što su hotelijerima i ugostiteljima upropastili posao, ništa drugo nisu uradili. Nadoknadićemo mi to na razne načine", kaže Vučić.
  • LuckyLuke

    05.01.2024 03:54
    treba nas pobiti
    Nas treba pobiti , kad mogu ovako da se sprdaju sa nama!!!Da nas nema vise!!!
  • Zemlja je ravna i

    03.01.2024 01:13
    Ptice ne postoje
    Nestor ce vam biti umesto propalog pokreta za drzavu Ili kako god da se zvao jos jedan u nizu propalih predsednickih poduhvata, zivi bili pa videli kad vam teoreticar zavera I „vanzemaljac plavih ociju“ postane premijer
    A vi sedite i dalje u svojim kucama, pratite svoju decu po raznim stanicama (ako vase mesto uopste vise i ima bilo kakvu stanicu) i jasite pricu Ekonomskog tigra

  • Dragana N

    02.01.2024 18:06
    Ovi na vlasti nisu najbolji, ali ne daj Bože da zavladaju ovi drugi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija