Ponoš o vraćanju vojnog roka: Priznanje režima da Vojska nije ono što bi trebalo da bude

Zdravko Ponoš (SRCE) je "inicijativu" da se vrati služenje vojnog ocenio kao "priznanje režima da nakon 11 godina njihove vladavine, Vojska nije ono što bi trebalo da bude".
Ponoš o vraćanju vojnog roka: Priznanje režima da Vojska nije ono što bi trebalo da bude
Foto: 021.rs

Ponoš, bivši načelnik Generalštava Vojske Srbije je na društvenoj mreži "Iks" (X) podsetio da je ministar odbrane Miloš Vučević obavestio javnost da je Generalštab pokrenuo "inicijativu" da se vrati služenje vojnog roka.

"Ostavimo po strani čemu ova tema ponovo i baš sada, ali je to svakako priznanje režima da nakon 11 godina njihove vladavine, Vojska nije ono što bi trebalo da bude", naveo je Ponoš.
Kazao je da je "u redu da Generalštab zaključi da nešto mora da se preduzme", te pitao Vučevića koliko će to da košta.
 
"Pitanje za ministra Vučevića: Da li je 'inicijativa' Generalštaba potkrepljena analizom i pokazateljima, za početak i jednostavnim rečnikom koliko košta i koliko vremena treba da se vojska 'preuredi' po toj 'inicijativi' Generalštaba; koliko košta i koliko vremena treba da se 'opravi' aktuelni model, tj. neuspešna profesionalizacija Vojske?", napisao je on.
Ako "inicijativa" jeste time potkrepljena, kako je naveo, to su informacije koje se "debelo tiču građana ove zemlje, a ako nije (urađena analiza), onda - ništa".
  • Tića

    05.01.2024 21:38
    @Pero Ničić
    Pero, nemoj da mešaš vojni rok sa ličnim i profesionalnim nezadovoljstvom. I to čišćenje lišća i kopanje i sve što nije, po tebi, imalo smisla, u stvari je trebalo da ti pomogne da u životu u svemu nađeš smisao i rešenje, a ti to očito nisi uspeo ili nisi razumeo. To jeste možda filozofski, ali je i prekopotrebno za stasavanje.
    No, nikad nije kasno.
  • Slavek

    05.01.2024 17:51
    Sve zajedno sa Ponosom da vas
    je sramota za bilo koji negativan
    komentar.Bolje gajite narkomane
    i dangube na mrezama.Branice vas oni sto sede po kaficima.
  • NS

    05.01.2024 15:44
    Moje dete u vojsku ici nece! I tacka! Za ovu "drzavu", i ovog obolelog vrhovnog komandanta...nema sanse! Ja sam ga naucila da cisti, sprema iza sebe, kuva i brine o sebi. Tako da, postace on sjajan muskarac i bez bezubih desetara, ispiranja mozga i ucenja da mlati oruzjem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija