VIDEO Prostorije Prajd info centra u Beogradu demolirane na Božić: Ne postoji dan kada smo bezbedni

Prostorije Prajd info centra u Beogradu su oko 16 časova demolirane.
Na društvenim mrežama pojavili su se snimci maskiranog mladića koji po danu demolira prostorije ove organizacije.
"Ovo je poruka LGBT+ ljudima u Srbiji da ne postoji dan u godini kada smo bezbedni i da smo i tokom praznika na meti onih koji nas mrze i žele da nas obesprave, nateraju da se krijemo i poruče nam da nema mesta za nas", objavljeno je na Instagram stranici Prajd info centra.
Iz ove organizacije podsećaju da napadači na Prajd Info Centar do sada nikada nisu bili procesuirani.
 
Takođe, niko od napadača nije bio ni osuđen za napad, iako je Prajd Info Centar uvek posedovao snimke napada sa nadzornih kamera.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
"Zahtevamo od Tužilaštva i policije da ovaj napad shvate ozbiljno i što pre pronađu počinioca, kao i da preduzmu adekvatne mere kako se ovakvi napadi ne bi ponovili. Predstavnici vlasti moraju što pre da ispune sve zahteve Beograd Prajda, kako bi se javnosti poslala poruka da LGBT+ osobe nisu građani drugog reda", objavljeno je na stranici Prajd info centra.
  • SuperNova

    07.01.2024 21:34
    Žalosno toliko mržnje nerazumevanja agresivnosti
    ... i toliko isfrustriranih mladih koji ne znaju ni zašto ali znaju da mrze i da nešto treba uništiti
    Podrška LGBT zajednici
  • Šta reći sem...

    07.01.2024 20:57
    ... oprosti im Bože
    Oprosti im Bože, ne znaju šta rade. Već deceniju sistematski se ulaže u sve ono što današnji praznik nije pa zar je čudno što se krste u autobusu koji prolazi pored crkve verujući da im opasnost donosi različitost bilo koje vrste?
  • Bobo Štrande

    07.01.2024 20:48
    Vidim po komentarima širom interneta da mladi turbosrboslavci svim srcem podržavaju ovu akciju i dozivaju slavu od boga za ovaj napad pa mogu samo da zaključim da nas čekaju jako ružna vremena sa takvim sugrađanima i omladinom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija