Mali: Vraćanje vojnog roka ideja gde novac ne treba da se dovodi u pitanje

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je da je novac najmanji problem kada se razmišlja o ideji obaveznog služenja vojnog roka.
Mali smatra da je to ideja "gde novac ne treba da se dovede u pitanje".
 
"Zamislite samo za jednu lokalnu samoupravu, kada biste osposobili te kasarne, da li Negotin, Sombor, bilo koji drugi grad. Podiže lokalnu ekonomiju, podiže lokalni grad. Ako uložimo u rekonstrukciju pojedinih kasarni, opet smo uložili u našu zemlju. Građevinska industrija dobija neki novac, zapošljavaju se ljudi, vraća se PDV ili bilo koji drugi porez u budžet", izjavio je Mali u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.
On je istakao da je jaka srpska vojska garant mira i slobode, i dodao da bi bilo neodgovorno u ovakvoj bezbednosnoj situaciji u svetu ne razmišljati o bezbednosti Srbije i jačanju Vojske Srbije.
 
"I mi danas ulažemo stostruko više nego pre samo 10, 15 godina i naša vojska je sto puta, ako ne i više, jača nego što je bila samo pre 10 godina. Ako hoćemo da sačuvamo svoju samostalnost, svoju nezavisnost, a jasna je naša politika, mi nećemo da budemo deo nijedne druge vojne alijanse, hoćemo da naši avioni čuvaju naše nebo, hoćemo da naša vojska čuva teritoriju naše zemlje. Dakle, garant za to je jaka vojska", poručio je Mali.
On je rekao da će o uvođenju vojnog roka biti otvorena rasprava, jer iz Vlade smatraju da bi bilo neodgovorno da se o tome ne razgovara otvoreno.
 
"Otvaramo raspravu, želimo da ukažemo na prednosti svega toga. Treba da jačamo osećaj da pripadamo Srbiji, kult zastave, kult himne", naveo je Mali.
 
Podsetimo da je pre nekoliko dana ponovo pokrenuta tema vraćanja obaveznog vojnog roka. Između ostalih, o toj temi je pričao general-potpukovnik u penziji Milomir Miladinović, koji je kao i ministar Mali rekao da država mora da bude spremna za odbranu, da ne sme da se razmišlja o ceni.
  • Б

    13.01.2024 00:24
    СНСјајна идеја!
    Mićo Tanga
    Sta bi tek znacilo za jednu lokalnu samoupravu da se izgrade piramide. Zamislite samo.

    Тооо! Обавезно пирамиде, сфинга са Његовим ликом и Троја у природној величини са све коњем. Ако нема пара за коња, може локални председник СНС да се жртвује...
  • Mire Naselje

    12.01.2024 13:54
    Gluposti
    Ovo sa ponovnim uvodjenjem obaveznog vojnog roka je jos jedna glupost nase drzave. Sta ce nama vojska, mi mozemo da ratujemo samo sa NATO-m a ako do toga dodje oni ce nas smlaviti za dva dana, kao sto su nas 1999. rasturali kako su hteli. Treba da imamo vojsku ali da bude profesionalna, ne da ulazemo mnogo u nju, samo za mirnodopske uslove, videli smo devedesetih da je ta tzv. "redovna vojska" nestala u roku od nekoliko nedelja, svi se razbezali, nece niko da ratuje. Osim pojedinaca koji umesto mozga imaju vazduh.
  • Proka

    11.01.2024 17:23
    Samo štampaj novac bez pokrića
    Treba nam vojska da bi vi i tamo "prali "novac.
    Evo, predlažem izgradnju najvećeg rečnog nosača aviona na naduvavanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.