Dačić se potencijalno "oprostio" od funkcije: Nisam ničija produžena ruka

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija vodi samostalnu i suverenu spoljnu politiku, rukovodeći se interesima svog naroda.
Dačić se potencijalno "oprostio" od funkcije: Nisam ničija produžena ruka
Foto: 021.rs
Smatra da su uvredljive izjave nekih njegovih kolega da je ona "nečija produžena ruka".
 
"Čija smo bili produžena ruka 27. marta 1941. godine kada smo odbili da se pridružimo Hitlerom paktu, 1948. kada smo rekli ‘ne’ Staljinu, osudili vojnu intervenciju u Čehoslovačkoj, rat u Vijetnamu ili ubistvo Patrisa Lumumbe", upitao je Dačić na novogodišnjem prijemu za članove diplomatskog kora.
Dačić je dodao da je bio ministar spoljnih poslova u dva mandata i da ne zna da li će ostati na toj poziciji.
 
"Možda je ovo poslednja prilika da se u ovom kapacitetu vidimo i želim da kažem da Srbija nije ničija produžena ruka, osim njegog naroda i države i ta ruka neće potpisati ništa što je na štetu srpskog naroda, ali će se boriti za mir i poštovanje principa međunarodnog prava", rekao je Dačić.
Dačić je poručio da Srbija neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ni eksplicitno, ni implicitno, niti će pristati da ono postane deo Ujedinjenih nacija.
 
Prema njegovim rečima, punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški prioritet zemlje i spremna je da nastavi proces sveobuhvatnih reformi.
 
On, međutim, dodaje da Beograd nije zadovoljan napretkom u procesu evropskih integracija, uz napomenu da nema objetivnih razloga ta takvo odlaganje.
 
Govoreći o saradnji u regionu, Dačić je rekao da je za Beograd važna stabilnost i dobrosusedski odnosi, uprkos složenim i opterećujućim problemima iz prošlosti.
  • El Romel

    13.01.2024 11:29
    Parola :
    "Smrt komunizmu-sloboda narodu!"
  • Nenad

    13.01.2024 07:43
    Samo mu prsti vire
    Samo mu prsti vire
  • Hehehe

    13.01.2024 06:00
    Sada
    Pokažite šta ste Vi i vaši ljudi stekli od imovine od 1990 dod. Dok radnička klasa se borila da preživi. SPS je pomogao žutima da rasprodaju i unište Srbiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.