Romano: NATO nema veze sa prodajom raketa "džavelin" Kosovu

Šef NATO kancelarije za vezu u Beogradu general Đampjero Romano izjavio je da NATO ne podržava Kosovske bezbednosne snage i da nema veze sa prodajom antitenkovskih raketa "džavelin" Kosovu.
"Ne prodaje NATO oružje, već druga država i to je njihovo pravo. Ali želim da podvučem da se KFOR drži svog mandata, na osnovu rezolucije 1244 i da u svom delovanju zadržava nepristrasnost“, rekao je on na tribini "Koncept vojne neutralnosti i odnosi Srbije sa NATO".
Američki Stejt department odobrio je da se Kosovu prodaju antitenkovkse rakete "džavelin" i prateća oprema u vrednosti od 75 miliona dolara.
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je ranije da Kosovske bezbednosne snage nemaju podršku NATO da se naoružavaju, kao i da njihova tranzicija u vojsku nije dobra.
 
Romano je još izjavio da partnerstvo Srbije i NATO iz godine u godinu napreduje.
 
"Za NATO Srbija je dostupan i poštovan partner. Ovo kažem jer je istina i jer su Srbija i NATO mnogo bliži nego što deluje na prvi pogled“, dodao je on.
 
  • Baki

    15.01.2024 20:47
    Ma
    Ta raketa je zastarela..Staro gvožđe pa nemaju kome.
  • Spale

    15.01.2024 20:42
    Samo sam ga svezao a Djura ga je tukao.
    Ali Djura ce mu oprostiti sto ga je tuk'o.
  • Srećko

    15.01.2024 19:01
    Oni kao nemaju veze sa time a mi ovde kao nemamo pojma. Propadanje svake supersile je dugo i bolno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.