Fabrika "Trajal" nakon nesreće: Poštovali smo mere, ispitaće se sve; ASNS: Tragedija zbog nebrige

I pored preduzetih svih mera zaštite na radu, nažalost, u pogonu "Trajal Korporacije" dogodila se eksplozija, saopšteno je iz Koporacije u Kruševcu, gde se jutros oko 9 sati dogodila nesreća.
Kako se navodi u saopštenju, povređeno je petoro radnika od kojih je jedan radnik podlegao povredama.
"Tri radnika su zbrinuta u kruševačkoj Opštoj bolnici, i prema rečima lekara u stabilnom su stanju. Jedna radnica nastaviće lečenje na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Zahvaljujući veoma brzoj reakciji Policijske uprave Kruševac, Sektora za vanredne situacije, službe Hitne medicinske pomoći i osoblju Opšte bolnice Kruševac, a pre svega brzom reakcijom dežurnih ekipa i radnika Trayal Korporacije, zbrinuti su povređeni i ugašen je požar", rečeno je iz Koporacije u Kruševcu.
 
Kako se navodi dalje u saopštenju, Pogon za proizvodnju gorive trake radio je uz primenu svih bezbednosnih mera i pod nadzorom kamera, tako da će stručne službe istražiti detalje ovog događaja.
"Svi radnici Trajal Korporacije izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja",  navodi se na kraju u saopštenju koje potpisuje Trajal Korporacija, kabinet generalnog direktora.
 
ASNS: Tragedija zbog nebrige
 
Nesreća u fabrici Trajal u Kruševcu, u kojoj je jedan radnik poginuo, dok je drugi povređen, samo je još jedno u nizu tragičnih dešavanja u našim fabrikama, jer u proizvodnji sa uvećanim rizikom radnici obavljaju posao u nebezbednim uslovima, saopštila je danas Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS).
 
Navodi se da nedostatak adekvatne zaštitne opreme, pritisak da se preskoče propisane procedure, neažurnost, nedostatak kontrole i žmurenje inspekcije na očigledne propuste rezultiraju tragedijama.
 
Rukovodstvo ASNS zahteva od nadležnih državnih organa da se slučaj eksplozije u Trajalu urgentno istraži i da javnost bude istinito i potpuno obaveštena, a da se odgovorni kazne, kao primer i opomena svima koji zarad "viših interesa" zaboravljaju da su ljudski životi važniji i vredniji od profita. 
Jedna osoba životno ugrožena
 
Direktorka Opšte bolnice Kruševac Vesna Stević Gajić izjavila je danas za RTS, posle eksplozije u pogonu kruševačkog "Trajala", da je četvoro pacijenata primljeno u Opštu bolnicu Kruševac, kao i da je jedna osoba životno ugrožena, dok su tri u stabilnom opštem stanju.
 
Čeka se konzilijarni pregled za osobu koja je životno ugrožena radi eventualnog upućivanja u tercijarnu zdravstvenu ustanovu, rekla je Stević Gajić.
  • Туга

    16.01.2024 21:14
    Искрено саучешће породици.А сада ће лешинари поново да преко мртвих људи да пробају сакупити поене.Срамно,ружно и тужно.
  • pera nevera

    16.01.2024 18:52
    Dečak od 18 godina, završio medicinsku školu. Zaposlio se u fabrici jer mu je preminuo otac. Danas je taj dečak poginuo u Kruševcu u fabrici.
  • 313z

    16.01.2024 18:43
    Sramota
    Desilo se. Pa šta?- reći će, znate već ko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija