Tepić: Nećemo nastavljati sa štrajkom glađu, cela planeta zna da su lopovi uhvaćeni u krađi

Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić izjavila je večeras u Beogradu da ona i drugi kandidati sa te liste neće nastavljati štrajk glađu u zgradi Republičke izborne komisije (RIK).
Tepić: Nećemo nastavljati sa štrajkom glađu, cela planeta zna da su lopovi uhvaćeni u krađi
Foto: 021.rs
Kako je navela, oni su ispunili svoj cilj.
 
"Danas ne samo Evropa, nego cela planeta zna da smo uhvatili lopove u krađi", rekla je Tepić na protestu te izborne liste ispred zgrade RIK-a, pokazujući ka zgradi Predsedništva Srbije, koja se nalazi preko puta.
Navela je da sutra ipak počinje rasprava u Evropskom parlamentu o "pokradenim izborima u Srbiji".
 
"To je ono zašto smo mi štrajkovali glađu u RIK-u. Nismo se obraćali ovoj kukavici, nego Evropi i međunarodnoj zajednici da pokažemo šta se dešava sa našim životima i našim izborima", kazala je ona.
Za dve nedelje, kako je dodala, Evropski parlament će usvojiti i rezoluciju o izborima "pre nego što lopovi uhvaćeni u krađi uspeju da konstituišu republički i gradski parlament".
 
Prema njenim rečima, vlast je uspela da sve pripremi za izbore 17. decembra, "ali ne bi to radila da je sigurna da može da pobedi na poštim izborima".
 
"Ljudi, oni su uplašeni i znaju da bi izgubili izbore da su oni fer i pošteni", rekla je Tepić, ponavljajući zahtev za ponavljanjem izbora, ali pod novim izbornim uslovima.
 
Navela je da je predsednička inauguracija Aleksandra Vučića održana četiri meseca pre nego što je ubijen srpski političar sa Kosova Oliver Ivanović, čija se šesta godišnjica smrti obeležava na današnjem protestu.
 
"To je ono što je obeležilo početak njegove vlasti i što će nadam se označiti njen kraj", kazala je Tepić.
Ona se zahvalila za poruke koje su njoj i njenim kolegama slali građani tokom štrajka glađu od 18. do 30. decembra, kao i lekarima koji su im pomogli da se oporave.
 
"Vi ste potrebni nama, mi smo potrebni vama, jedni drugima smo potrebni da se izborimo za nove izbore, pod novim uslovima", rekla je Tepić.
 
Ona je ocenila da je vlast "politički preživela dva masakra u najtužnijoj godini u istoriji Srbije", a potom su vatrometom završili godinu u slavlju, umesto u bolu i tuzi.
 
"Slavili su tako i 2019. godinu, pošto je 16. januara 2018. godine ubijen Oliver Ivanović, dok je Aleksandar Vučić svoj predsednički mandat počeo tako što su belivuci davili novinare", napomenula je ona.
 
Tepić je potom pročitala reči koje su uklesane na spomen ploči u Kosovskoj Mitrovici posvećene Ivanoviću: "Moram da izdržim, jer ako pokleknem priznaću da su jači od svega u šta sam verovao. Ne može ovo zlo zauvek trajati, jednom će valjda i pravde biti. Nikad neću otići sa Kosova i Metohije".
 
Kako je ranije najavljeno, građani su se nakon skupa ispred RIK-a uputili ka crkvi Svetog Marka u komemorativnoj koloni, gde će paliti sveće povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića.

Komentari 33

  • 9

    17.01.2024 09:50
    Kakva uzbuna
    Botovima . Više će sada da čitaju pravu štampu od sopstvenih bljuvotina u telegrafima , informerima ,srbin infoima , politikama .... ( obavezno malim slovima jer se za toalet papir ne podrazumeva vlastito ime ),naravno ukoliko umeju da čitaju i shvate šta tu piše ili su samo slepi plaćeni kucači poruka.
  • Jeeeee

    17.01.2024 08:14
    Ihihi
    Ženo idi radi svoj posao ! Stidite se svega što radite svojoj zemlji.Idi tamo gde misliš da je bolje.Granice su širom otvorene i čekaju kadrove opozicije.Takvi im trebaju.
  • Dejan

    17.01.2024 07:22
    Sa kim si takav si
    Pa sto ste izasli na izbore koji su nelegalni jer nisu raspisani na celoj teritoriji R.Srbije? Podrzali ste lopove i krsitelje Ustava svojim izlaskom na takve izbore i pokazali da su Vam bitne samo naknade iz budzeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.