Tepić: Pozivaćemo građane na nove proteste, nećemo razočarati birače

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić kaže da će opozicija pozivati na nove proteste i navodi da ima više simboličnih datuma kada treba da se okupi veći broj građana.
Kao mogućnosti navela je očekivano donošenje odluke Ustavnog suda po žalbi opozicije i pokušaje saziva parlamenata - beogradskog, pokrajinskog i republičkog.
 
Govoreći o tome kako će postupiti sa mandatima, rekla je da će stranke to dogovoriti na nivou kolacije "Srbija protiv nasilja", kao i pitanje kako će se ponašati na konstitutivnoj sednici i da li će ona biti moguća.
"To su pitanja na koja ćemo odgovoriti zajedničkim stavom i sigurna sam da nećemo razočarati birače koji su nam dali poverenje", rekla je Tepić za N1.
 
Rekla je da je "Srbija protiv nasilja" na parlamentarnim izborima osvojila 24 odsto, kao SNS 2012. godine kad su došli na vlast, a da očekuju ponavljanje izbora "u najmanju ruku za Beograd".
Govoreći o raspravi u Evropskom parlamentu o izbornim nepravilnostima u Srbiji, Tepić je istakla da nije tačno da predsednika Aleskandra Vučića ne interesuje šta će da kaže EP.
 
On se "busa u grudi" samo u Srbiji, a kad govori sa ljudima iz inostranstva, pa i sa evroposlanicima, on je manji od makovog zrna, i to nam oni sami govore, kazala je Tepić.
 
"Možda je to neka njegova taktika koja je za njega postizala neki uspeh, ali potpuno je netačno da mu je svejedno kako će reagovati Evropski parlament", smatra Tepić.
 
Rekla je i da je cilj njene odluke da stupi u štrajk bio da međunarodna i svetska javnost čuju šta se dešava u Srbiji.
 
"I mogu da kažem da je imalo smisla i da je vredelo - današnji dan će sigurno, bar za nas političare koji se borimo protiv izborne krađe, proći u znaku rasprave u Evropskom parlamentu", rekla je Tepić.

Komentari 29

  • Tapkalo

    17.01.2024 19:29
    Al'
    Al' si ti ne informisan ili botujes za tajkuna?
  • Цане

    17.01.2024 18:54
    @Misa
    Невреди коментар,јер нема коме! Што,веће сиромаштво то је,Национализам у порасту! Док,СНС и Вучић све богатији,Народ све луђи! Спаса нам нема,овог пута морамо пропасти!
  • Цане

    17.01.2024 18:54
    @Misa
    Невреди коментар,јер нема коме! Што,веће сиромаштво то је,Национализам у порасту! Док,СНС и Вучић све богатији,Народ све луђи! Спаса нам нема,овог пута морамо пропасти!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.