Uhapšena jedna osoba, knjiženjem lažnih računa oštetila budžet Srbije za 9,8 miliona dinara

Policija u Srbiji je uhapsila osobu osumnjičenu da je knjiženjem lažnih računa u jednom privrednom društvu oštetila državni budžet za oko 9,8 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava.
Uhapšena jedna osoba, knjiženjem lažnih računa oštetila budžet Srbije za 9,8 miliona dinara
Foto: Pixabay
Osumnjičeno lice je avgusta 2021. godine dostavilo na knjiženje tri lažna računa u ukupnom iznosu od 34,1 milion dinara sa iskazanim PDV-om od 5,7 miliona, za koji je neosnovano zahtevalo povraćaj.
Za vrednost lažnih računa, kako su naveli iz Poreske, to lice je neosnovano uvećalo troškove poslovanja i na taj način umanjilo osnovicu za obračun poreza na dobit, čime je izbeglo plaćanje poreza na dobit u iznosu od 4,1 milion dinara.
Osumnjičeni će biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu, uz krivične prijave za poresku prevaru u vezi sa PDV-om i poresku utaju.
  • sasa

    19.01.2024 15:38
    mnogi to rade
    i olacaju zastitu kome treba, pa ostaju na slobodi. Najkorumpiranija smo drzava u ovom delu sveta!!!
  • Miki

    19.01.2024 14:42
    Potrajalo
    Vao koliko dugacko je ova osoba knjizila da ne kazem krala za te pare i cije dete se tako slobodno zaigralo sa parama naroda Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.