Infrastrukturni projekti narednih godina: Kompleks EXPO i stadion do kraja 2026, Metro do 2030...

Ministar finansija Siniša Mali predstavio je infrastrukturne projekte koji se u narednom periodu planiraju u Srbiji.
Svoje izlaganje započeo je prezentacijom priprema za izložbu EXPO 2027, koji je nazvao najvećim razvojnim projektom za Srbiju.
 
Kako je rekao, pripreme moraju biti realizovane do decembra 2026. godine, kako bi sve bilo spremno za njeno održavanje.
Prema rečima Malog, pripremni radovi na infrastrukturi su počeli u julu, a da se grade nove petlje, kilometri bulevara i puteva.
 
"U okviru EXPO-a biće napravljen sajamski kompleks, rezidencijalni kompleks od 1.500 stanova, akvatik centar, novi centar vodenih sportova, kao i nacionalni stadion. I konačno povezujemo centar grada, Prokop, preko Zemun Polja sa EXPO-m, i nastavljamo dalje do Obrenovca. To je nekih 18 km pruge", izjavio je Mali.
On je izrazio očekivanje da će na EXPO 2027 učestvovati više od 100 zemalja i da će privući više od tri miliona posetilaca.
 
Mali je u svom obraćanju pomenuo i dugo očekivani Beogradski metro.
 
"Prve dve linije biće gotove do 2030. godine. Prokop smo otvorili, konačno je Beograd dobio glavnu železničku stanicu. Ipak, radovi se i dalje nastavljaju, tamo se gradi veliki poslovni park. U jednoj od tih zgrada biće i Beogradska berza i komisija za hartije od vrednosti", rekao je ministar.
 
Dodao je i da će biti izgrađena i nova železnička stanica na Novom Beogradu, kako bi sve bilo spremno za "milione posetilaca koji stižu".
 
"Gradimo i novi tunel kod Ekonomskog fakulteta, to će biti nastavak velikog novog mosta koji gradimo u Beogradu. Taj most će biti gotov do 2027. godine", rekao je Mali.
  • EXPO

    21.01.2024 15:12
    Pravac
    Glavom kroz zid.
  • Potpis u Skoplju

    21.01.2024 11:10
    Sutra u Skoplju Vučić potpisuje priznanje nezavisnosti Kosova.
    Umesto što skreće pažnju sa ovim glupostima o Expu i slično, neka se objavi tekst dokumenta o Donaciji koji se sutra potpisuje u Skoplju. Da se objavi tekst o Donaciji EU ceo i od reči do reči. Jer se u tekstu o Donaciji krije u prikrajku teksta Francusko-Nemački plan, i kada ga iz Srbije neko potpiše (a to je Vučićev potpis i odluka i on je jedini koji stoji iza toga, bez obzira koga podmetne) to će značiti da je Vučić potpisom priznao nezavisnost Kosova.
    Objavite tekst o Donaciji EU koji se sutra potpisuje u Skoplju da svi možemo da ga pročitamo od reči do reči.
  • Darkoni

    21.01.2024 09:55
    Ne bih mu poslao ni jednog novinara. Ne bih postavio ni jednu kameru i ni jedan mikrofon ispred ovog čoveka. Šta to on ima da kaže da bi neko mogao čuti? Uvek isto, laži, lopovluk, pretnje, primitivizam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija