"Srbija protiv nasilja" u petak organizuje novi protest protiv izborne krađe

Novi protest opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja" zbog, kako tvrdi, krađe glasova na decembarskim izborima u Srbiji, biće u petak, 26. januara, u 18 sati ispred Ustavnog suda u Beogradu.
"Zahtev Ustavnom sudu za odlučivanje o izbornom sporu kojim se traži poništavanje republičkih izbora podneće naš tim pravnika ranije tog dana, a sudije Ustavnog suda pozivamo da rade u interesu države i naroda, a ne u interesu režima Aleksandra Vučića", piše u saopštenju.
Od Ustavnog suda će se uputiti ka obližnjoj zgradi Radio-Televiziji Srbije od koje zahtevaju da, kao javni servis koji plaćaju svi građani, izveštava o "dokazanoj izbornoj krađi i prekrajanju narodne volje".
Predsednik opozicionog Narodnog pokreta Srbije koji je deo opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić je danas je kazao za televiziju N1 da da ta koalicija traži poništavanje i republičkih i beogradskih izbora i organizovanje novih.
 
"Našu borbu nastavljamo na ulici, u institucijama i na medjunarodnom planu i nema odustajanja", kazao je Aleksić.
 
Vlast je više puta ocenila da su izbori bili pošteni, te da opozicija navodima da su izbori pokradeni traži alibi za neuspeh.
  • Cakor

    25.01.2024 09:49
    Cakor
    Ova i ovakva”Opozicija” lici na kokicu u loncu jer nezna gde udara vise!
  • Pera Detlic

    24.01.2024 21:38
    Opa
    Jel to ponovo stiže cirkus "Medrano" u naš grad.
  • Dejan

    24.01.2024 21:23
    ccccc
    Vi to bitate kad je lepo vreme ili kako vec ? Niste masirali 3 nedelje,sad evo ponovo !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija