Vučević: Uskoro analiza stanja u vojsci i podnošenje izveštaja Vučiću, tražićemo vojni rok

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da će Ministarstvo odbrane 30. januara obaviti godišnju analiza stanja u Vojsci Srbije, kada ceo vojni vrh predsedniku države podnosi izveštaj.
"Mislim da ćemo imati i jedan prikaz naoružanja i vojne opreme sa predsednikom države u okviru tog događaja i naravno da ćemo potencirati argumente predsedniku zašto treba ukinuti suspenziju obaveznog služenja vojnog roka i zašto predlažemo da vojni rok u budućnosti traje kraće nego što je bio", rekao je Vučević gostujući na televiziji Pink.
Dodao je i da će se nastaviti dalje naoružavanje Vojske Srbije, ne da bi se, kako je rekao, takmičili ili hvalili, nego da bi se čuvala država, kao i da će to, pre svega, raditi kroz domaću namensku industriju, ali i kroz nabavku složenih borbenih sistema koje Srbija ne proizvodi.
Vučević je kazao da je "nekada otpisana" odbrambena industrija Srbije sada postala njen ponos.
  • hahahaha kad se

    25.01.2024 15:48
    vojska na Kosmet vrati!
    Ponos Srbije, zastarjelo sovjetsko naoruzanje: Lazari, MIlosi, Vukasini i Strahinje :) tresu se gace svima u krugu od 2000km od Kragujevca.
  • Vidno

    25.01.2024 15:14
    Je
    Vidno je da ovaj lik nema ni botove. Odriču se sotone, jer nije narod glup. I drago mi je zbog toga.
  • Djeki

    25.01.2024 14:47
    Mnogo
    im se žuri. Ovo nije dobro!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija